| |

Sådan behandler du forstørrede porer og hudorme

Porer er naturlige, og alle har dem, men mænd har oftest større og mere tydelige porer end kvinder. De ses som små “huller” eller prikker i huden, oftest på næsen og det inderste af kinderne op mod næsen. Men også resten af T-zonen (panden og hagen) kan være ramt.

Nogle gange er porerne “tomme”, men ofte vil der være en sort masse i dem. Det kaldes i daglig tale for en “hudorm”, som er opstået ved, at huden har produceret for meget fedt. Fedtet har så samlet sig sammen med døde hudceller og sat sig som en lille prop i den åbne pore. Den kedelige sorte farve skyldes en oxideringsproces.

 

Startbehandling

Det er ikke nok at bruge en skrubbemaske, for hudorme sidder så dybt, at de skal presses op eller fjernes med en kemisk behandling, og det kan være svært at ordne derhjemme. Start derfor med at få en dybderensende behandling hos en kosmetolog. Herefter vil dine porer være rene, åbne og fri for indhold, og du kan gå i gang med at forebygge, at der dannes nye sorte hudorme.

Læs også: Groom Room tester – Ansigtsbehandling for mænd

 

Daglig forebyggende rutine

1. Rens ansigtet hver morgen og aften for at fjerne overskydende fedt og snavs. Når porerne er helt rene, vil de helt naturligt trække sig lidt sammen og blive mindre tydelige.

2. Brug en pore-minimerende creme på de udsatte områder efter afrens. Prøv Tea Tree Pore Minimiser fra The Body Shop, 135 kr., der udglatter og sammetrækker porerne.

3. Brug en peeling maske 3 gange om ugen. Prøv Exfolating Enzyme fra Nimue, der ved hjælp af frugtsyre peeler dybere end en skrubbecreme. Lad masken sidde i 2 minutter, massér herefter med en smule vand for at reaktivere masken og lad den virke i yderligere 2-3 minutter. Fjern den grundigt med lunken vand.

Læs også: Hudpleje-rutine på tre minutter

 

Følg Groom Room på Bloglovin og Facebook.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *