Hjælp til Ukraine

Hjælp til Ukraine 2

Hver dag resulterer i nye ofre for krigen i Ukraine, og der er stort behov for humanitær hjælp. De civile ofre vokser, flere og flere flygter fra landet, og dem der står tilbage, har svært ved at klare sig på egen hånd.

Hos GroomRoom.dk hjælper vi med at samle penge ind til Ukraine ved at give gratis udgivelser på vores side, som vores støtter betaler for. Vi har været med til på 2 uger at indsamle 300.000 kroner.

Sådan hjælper Røde Kors den Ukrainske befolkning

Den Ukrainske befolkning har stærkt brug for hjælp, og derfor er Røde Kors taget ned for at åbne en række centre, der distribuere alt lige fra fødevarer, tæpper, madrasser til medicinsk udstyr til mobile sundhedsklinikker. De oplærer desuden befolkningen i førstehjælp, så de kan redde deres egne.

De er desuden i landene omkring, hvor de har opsat modtagelsescentre, der tager imod flygtningen og giver dem et sted at opholde sig, inden de kan rejse videre. Her hjælper de med forsyninger og medicinsk udstyr, de sørger for at centrene får vand, tøj, hygiejnepakker, babypakker og andre basale nødvendigheder, og så udøver de både førstehjælp samt medicinsk og psykosocial støtte.

Hjælp fra Danmark

Røde Kors er ikke de eneste, der er trådt til for at hjælpe den Ukrainske befolkning. I Danmark er der mange sponsorer, der blandt andet har hjulpet med at finansiere denne indsamling, og der bliver ikke blot taget imod flygtninge, men også givet undervisning til børn og unge fra Ukraine, der kommer til Danmark.

Herunder kan du se en liste over de sider, der sponsorerer indhold til hjemmeside i forbindelse med projektet og dermed hjælper med at samle penge ind til Røde Kors arbejde i Ukraine og områderne rundt om Ukraine. Alle indsamlede penge går ubeskåret til Røde Kors og det humanitære arbejde i Ukraine.

Foruden GroomRoom har der været 4 andre initiativtagere til indsamlingen. En stor tak i denne forbindelse skal lyde til Kim Fredtoft Søchting, der har koordineret indsatsen. Du kan læse mere om baggrunden her.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *