Hjælp til Ukraine

Hos Groomroom.dk ser vi på situationen i Ukraine med stor alvor. Ukrainerne har mistet deres hverdagsliv, og almindelige bekymringer som f. eks duft og grooming er noget, som kan være svært at finde overskud til. Når lægehjælp og nødhjælp pludselig er øverste prioritet, så bliver de andre ting naturligvis mindre vigtige.

Den ukrainske befolkning har brug for basal hjælp og dagligdagsvarer, såsom tøj, madvarer, medicin og tæpper. Selvom at der er et højt antal flygtninge, så er der også mange, som ikke har muligheden for at flytte sig ud af landet. Civilbefolkningen er det største offer i enhver krig. Det er de helt almindelige mennesker, som kommer til at lide mest over de storpolitiske konflikter. 

Vi støtter Røde kors’ arbejde i Ukraine

Krigen raser og akut humanitær hjælp er en nødvendighed. Vi laver gratis udgivelser på vores side, som vores støtter betaler for. På den måde kan Groomroom.dk donere til Røde Kors og deres vigtige arbejde. Du kan læse en liste over vores støtter nederst i denne artikel. Du kan også finde en oversigt over andre støttesider, som i fællesskab med Groomroom.dk støtter op om indsamlingsprojektet.

I den sydlige del af Ukraine har Røde Kors flere lagerhaller, hvor de opbevarer al deres nødhjælp, som kommer fra Danmark. Det drejer sig om basale dagligvarer, så ukrainerne får mad, tøj, drikkevand osv. Der er også medicin og apotekervarer, samt flytbare sundhedsklinikker. Frivillige har også mulighed for at få et grundkursus i førstehjælp. Alt sammen hjælper og støtter det ukrainske folk igennem den svære tid.

Røde Kors opretter desuden modtagelsescentre for flygtninge i nærtliggende lande til Ukraine. De bidrager med medicinsk udstyr og mad og anden basal hjælp i centrene. De får både psykosocial støtte, mens de får mulighed for at blive tilset af en læge og psykolog, når de ankommer.  

 
I alt er der samlet 300.000 kr. ind til Røde Kors via dette initiativ, som du kan læse mere om på ivaerksaetter.dk. En stor tak i denne forbindelse skal lyde til Kim Fredtoft, der har fungeret som tovholder på projektet og koordinator for indsatsen.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *