Ole Henriksen, Opskrift på glæde og success i livet
| |

Ole Henriksen – Min opskrift på glæde og succes i livet

Man har altid haft en lille mistanke… En mistanke om, at manden, der har taget Hollywoods hud med storm, slet ikke er så henrykt under overfladen. For det er vel umuligt altid at være SÅ glad hele tiden? Men efter at have mødt Ole Henriksen, må vi konkludere, at svaret er nej – det er ikke umuligt. Ole Henriksen er ganske enkelt det mest positive og nærværende, vi længe er stødt på, og her får du hans opskrift på, hvordan du bliver ligeså glad og succesrig.

Læs også: Peeling maske fra Ole Henriksen giver glød og glat hud

Brug modgang konstruktivt

Ole Henriksens varemærke er at fokusere på det positive i livet. Altid! Og hans hemmelige opskrift er at starte allerede fra morgenstunden med at være glad for sig selv og smile til sig selv i spejlet.

“Vær stolt af dig selv og hold aldrig tilbage. Først der kan du levet i nuet,” lyder hans råd.

Men Ole Henriksen erkender også, at alle mennesker vil opleve modgang fra tid til anden, som kan gøre det svært at vågne helt glad og frejdig op. Men i modgangen ligger der en mulighed for selvudvikling, som kan føre noget positivt med sig. Han råder til, at man lytter til din egen stemme, tager alenetid og bruger sine nærmeste for at overkomme de svære tider på den bedst mulige måde.

“Både superstjerner og helt almindelige mennesker vil få modgang. Men den styrker, og når man er kommet ud på den anden side, kan man se, at man er vokset som menneske og værdsætter tingene mere. Bliv aldrig bitter og gal uanset hvad, du oplever, for det fører intet kontruktivt med sig.”

Arbejd dig glad

Allerede som 10-årig fik Ole Henriksen sit første job som mælkebud, fordi familien ikke havde ret mange penge, og han derfor gerne ville bidrage til husholdningen. Han mener, at alle bliver gladere og mere tilfredse, når de har et arbejde.

“Som helt ung er det en god ide at tage et studiejob for at tjene ektrsa penge. Bare det at an arbejde og bidrage til samfundet giver en god følelse.”

Når man skal vælge den rette karriere, må man – ifølge Ole Henriksen – aldrig på kompromis. Man skal sigte efter det, der tiltaler en og ikke efter det, andre forventer af en. Man bliver ganske enkelt bedre til det job, man selv har valgt. Og når man så er kommet godt i gang, råder Ole Henriksen til, at  man udfordrer sig selv løbende. Ellers risikerer man at gå i stå og miste livsgejsten.

Ole Henriksen Line Munkholm Groomroom.dkFor Ole Henriksen er det vigtigt for livsglæden, at man arbejder – og helst med det, man kan lide

Start din egen virksomhed

At gribe livet og følge sine drømme har altid været Ole Henriksens mål, og det, han råder andre til at gøre. Hvis en af drømmene er at blive selvstændig, skal man bare hoppe ud i det. Ole Henriksen er selv utroligt glad for, at han tog springet tilbage i 70’erne, da han startede sit eget spa. Når man beslutter sig for at starte egen virksomhed, råder han til, at man laver en masse research, et budget, en businessplan, og så ellers bryder med de faste rammer.

“Gør noget nyt og banebrydende. Der er ikke noget sikkerhedsnet som selvstændig, og det er det, der gør det så spændende. Man tager bare chancen…”

Der vil altid være nogle, der siger “er du nu sikker”, men det skal bare føles rigtigt for DIG, pointerer Ole Henriksen. Men han gør også opmærksom på, at man selvfølgelig kan fejle, når man løber en risiko, men at det aldrig skal stoppe en.

“Jeg har aldrig selv været bange for at fejle. Dengang jeg byggede mit førte spa, solgte jeg min lille lejlighed og første bil, en Toyota, og brugte hele min opsparing. Og folk væltede ind ad dørene med det samme. Jeg sad derhjemme om aftenen med pengestakke! Det må du ikke skrive, for det lyder ikke så pænt…”

Giv tilbage

Han konkluderer hurtigt, at det er dejligt med penge, da snakken falder på sammenhængen mellem mængden af penge og graden af lykke. Ole Henriksen har selv prøvet både at have få og mange penge. Hans barndom var fyldt med kærlighed og kreativitet, men pengemanglen førte ofte til negativitet og konflikter. Derfor brugte han sin løn fra bud-jobbet på at købe gaver til familien. Det gør han stadig, for han er af den overbevisning, at man skal huske at give, når man har.

“Som moden mand har jeg nu en del penge. Det er faktisk lidt chokerende for mig at have alle de penge, men jeg føler mig enormt taknemmelig, og det er derfor vigtigt for mig at give tilbage blandt andet til velgørenhed.”

Og Ole Henriksen lever da heller ikke en dekadent livsstil. Han bor med sin mand Lawrence i det samme hus efter 13 år, har kun en bil og passer generelt på sine ting og forkæler folk omkring ham.

“Det gør dig ikke gladere eller sundere, og jeg ser mange rige, der ikke får det ud af livet som de burde, fordi de kun fokuserer på det materielle. Alt bliver bare større og større. Man skal i stedet være smart med pengene og budgettere. Mine Diesel jeans sidder for eksempel bedre end mine dyre Marc Jacobs jeans.”

GR’s Line Munkholm mødte Ole Henriksen på Nimb under Oles seneste besøg i Danmark

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *