Connect with us

GROOM ROOM

Mand: Sådan holder du dit hjem rent på den nemme måde

Livsstil

Mand: Sådan holder du dit hjem rent på den nemme måde

info

Oprydning og rengøring behøver ikke tage al din tid. Det at holde et hjem rent, handler i bund og grund mere om at skabe gode vaner og mindre om at investere timer og en hel masse energi. Her får du nogle enkle tips til at holde dit hjem rent og rydeligt, uden at det føles for besværligt.

Opbevar grundlæggende rengøringsartikler let tilgængeligt

Hav en lille kurv stående fremme på badeværelset med en mikrofiberklud, en poleringsklud, og en sprøjteflaske med vand og eddike i. Dette gør det meget hurtigere og lettere at give badeværelset en hurtig rens. Du kan også have en pakke vådservietter liggende under sofabordet eller tv-møblet, så du har dem ved din hånd i tilfælde af spild eller snavs.

Prøv at udføre enkle opgaver som disse, som du ser behovet, i stedet for at lade det vente til en dag, hvor du har lyst til at give dit hjem den helt store tur.

10-minutters rutinen

Gør det til en rutine at lave en 10 minutters oprydning inden sengetid. Start med de ting, der haster eller skaber det største rod. Få hele husstanden med på rutinen, så børnene kan tømme opvaskeren mens du måske lægger tøj sammen. Af en eller anden grund, virker det ikke helt så slemt at rydde op i små bidder.

Gå aldrig fra et værelse tomhændet

Dette er et trick, der kan gøre en kæmpe forskel hvis du gør det til en vane.

Når du bevæger dig fra et værelse til et andet skal du lave en hurtig scanning for at se, om der er noget, du kan tage med, der hører til, hvor du skal hen.

Tag kun det, du har tid til at lægge væk, ellers giver det ikke rigtig mening. Tag f.eks. dit tomme kaffekrus med ud i køkkenet, når du rejser dig for at hente et glas vand. Eller tag skraldet med ud, når du alligevel skal ud til bilen. At lægge ting væk mens du går, tager ikke rigtig meget tid, men sidst på dagen vil det helt sikkert gøre forskellen mellem rydeligt hus og et rodet hus.

Gå i dybden en gang om året

Når det så er sagt, er det en god idé at have en dybdegående rengøring af møbler fra tid til anden.

Det viser sig nemlig, at regelmæssig rensning forlænger levetiden af møbler – og hvem vil ikke gerne beholde sine møbler i længere tid?

Overvejer du en dybdegående møbelrens kan ChemDry NV hjælpe dig med det. De har mere end 25 års erfaring og tilbyder foruden møbelrens også rens af svære pletter, tæpperens og rens af diverse gulve fra linoleum- til vinylgulve.

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Livsstil

To Top