Connect with us

GROOM ROOM

Rolex’ farverige lillebror Tudor

tudor

Shopping

Rolex’ farverige lillebror Tudor

Bliver du også forvirret over urmærket, der bliver kaldt Rolex Tudor eller bare Tudor? For er det et rigtigt Rolex eller er det ikke? Svaret er enkelt: Tudor er en lillebror til Rolex, som begge er skabt af en og samme mand. på en måde er det et Rolex. Blev du bare mere forvirret, så læs videre…

Læs også: Guide – Hvilket vintage Rolex ur skal du vælge?

Fra Rolex til rose og skjold

I 1905 grundlægger engelske Hans Wilsdorf sit eget urfirma, som han i 1908 registrerer i Schweiz under navnet “Rolex”. Næsten 30 år senere, i 1946, skaber Wilsdorf så mærket Tudor. Navnet er inspireret af Tudor perioden i England, og i de første 10 år forestiller logoet en Tudor rose (et emblem fra Tudor dynastiet). Men i 60’erne ændres rosen til det skjold, som vi kender fra urerne idag.

Tudor Rose Rotors Tudor ur med det første logo, nemlig den engelske Tudor rose

Ligheder mellem Rolex og Tudor

Designmæssigt ligner Tudor sin brormand Rolex – især på stållænkerne, der er helt identiske (og stemplet Rolex) til langt op i 90’erne. Begge mærker producerer dame- og herreure i samme størrelser: 13 mm til kvinderne, 17 mm i “mid size” , 19 mm til men’s date og 20 mm til men’s date just. Og Tudor laver endda sportsure som Tudor Submariner i sort og blå, og som ligner Rolex Submariner. Men Tudor skiller sig også positivt ud med fantastiske modeller som Tudor Ranger med tal, Tudor Ranger II med sin orange sekundviser og den store Tudor Day Date.

Tudor Ranger

Det smukke Tudor Ranger med tallene 3,6,9 og 12

Tudor Ranger 2

Tudor Ranger 2 med sin opsigtsvækkende orange sekundviser

Tudor Date Day

Også Tudor Day Date var en speciel og værdsat model på grund af sin – for den tid – usædvanligt store størrelse.

Tudor afviger farverigt

Den største forskel på de to urmærker er ikke til at se med det blotte øje, for den findes indeni. Tudor-urene produceres nemlig ikke med et Rolex urværk, men et urværk fra Ebauches S.A. De populære Tudor Chrono modeller produceres dog med Valjoux urværk, der er blevet brugt til Rolex Chronograph, men som er blevet optimeret til Tudor-modellerne. Disse ure designes også med eksotiske farver og urskiver i anderledes design, som for eksempel Tudor Tiger Woods Edition med den røde urskive. Faktisk bliver Tudor foregangsmand for urdesigns med mere vovede farvekombinationer.

Tudor Tiger Woods Automatic Chronograph

Den røde Tiger Woods udgave af Tudors Chronograph

Tudor ER Rolex

Tudor var og vil altid være “det andet” mærke efter Rolex, og priserne er sat derefter – altså væsentligt lavere. Men design og kvalitet er helt i top, og selvom uret bærer sit eget navn, vil et Tudor altid være et Rolex. På samme måde som din lillebror er ligeså meget en Hansen, Jensen eller Frederiksen som dig… Du kan finde masser af Tudor ure fra både forhandlere og private på Chrono24.

Tudor Heritage Chrono Blue

Tudor Heritage Chrono Blue

 

Bag optagelserne til den stemningsfyldte reklamefilm for Tudor Heritage Chrono Blue. Se selve filmen her

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om Shopping

To Top