Sådan binder du 4 klassiske slipseknuder

Et jakkesæt eller mere formelt outfit er aldrig perfekt uden et slips. Et slips, der er bundet rigtigt, signalerer magt, penge, perfektion og sans for detaljen. Er dit slips derimod bundet forkert, signalerer det sløsethed, dovenskab og sjuskethed. Ønsker du at signalere de helt rigtige ting, kan det derfor godt betale sig at lære at binde et slips korrekt. Især hvis du gerne vil fremstå som ham den tjekkede, der har styr på det hele og er vant til at have et jakkesæt på.

Der er voldsomt mange slipseknuder at vælge imellem – faktisk hele 85. I dette indlæg guider vi dig til at binde de 4 mest almindelige og i vores optik også nogle af de flotteste slipseknuder, nemlig Four in Hand, Skinny, Half Windsor og Windsor.

Four in Hand slipseknude

Den letteste og mest anvendte slipseknude, som enhver begynder kan lægge ud med. Four in Hand slipseknuden er en stram knude, der i sin tid skulle forhindre slipset i at blafre i vinden. Slipseknuden er smal, let assymetrisk og passer til alle lejligheder. Den bliver pænest, hvis slipset er af tykkere stof.

Slipseknude - Four in hand

Se med på YouTube

Skinny / Small slipseknude

Den skinny eller smalle slipseknude er den mest moderne af de fire, som vi gennemgår i dette indlæg. Den laves i det helt smalle slips og bruges til mere uformelle lejligheder, hvor du fx har en jakke og et par jeans nedenunder.

Slipseknude - Skinny / Small

Se med på YouTube

Half Windsor slipseknude

Hvis du har brug for en slipseknude, der er en smule mere formel end de to første slipseknuder, skal du gå for en Half Windsor slipseknude. Det er en medium slipseknude, der egner sig bedst til standard skjortekraver og slips, der er lavet i let til medium tykkelse stof.

Slipseknude - Half Windsor

Se med på YouTube

Windsor / Full Windsor slipseknude

Med Windsor / Full Windsor er vi ude i en ganske formel knude, der passerer perfekt til bryllupper og andre store begivenheder. Full Windsor slipseknuden er en trekantet, symmetrisk slipseknude, der egner sig bedst til skjortekraver med såkaldt cut-away, hvilket betyder, at der er et større rum mellem de to krave-ender og altså plads til den lidt bredere slipseknude.

Slipseknude - Full Windsor

 Se med på YouTube

Slipseknuder til enhver anledning

Selvom der findes en slipseknude til enhver anledning, så kan man komme langt ved blot at kunne binde to typer af slipseknuder, nemlig en af de mindre formelle af slagsen, der kan bruges til en skjorte over et par jeans og en Full Windsor (eller Half Windsor), der kan bruges til et jakkesæt eller mere formelle omstændigheder.

Når det så er sagt, så er tiderne skiftet meget, og ingen kigger skævt til dig i dag, hvis du fx binder en Skinny til brylluppet eller forretningsmiddagen. Er du derimod præsident eller Statsminister, så bør du holde dig til etikketten og ikke være alt for casual.

Mere viden...

One Comment

  1. Kennet Ejlersen siger:

    Super gode videoer, der viser hvordan de forskellige slipseknuder skal bindes.
    Utrolig mange i dag, der stadig ikke kan binde de forskellige knuder.

    Men venlig hilsen
    Kennet Ejlersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *