Connect with us

GROOM ROOM

Hvis du ikke vil dufte som andre…

heeley

Duft

Hvis du ikke vil dufte som andre…

info

Hvis du vil være nogenlunde alene om din signaturduft, skal du lede hos mindre kendte parfumehuse. Her er tre; Historie de Parfums, Heeley og Arquiste, der laver originale herreparfumer, som du ikke dufter på alle og enhver…

Læs også: RPL Maison – nyt dansk parfumehus

 

1. Historie de Parfums

Forestil dig et bibliotek af dufte, der fortæller historierne om fortidens største personligheder som Marquis de Sade, Casanova og Jules Verne. Så har du de klassiske parfumer fra huset Historie de Parfums, som er skabt af den franske parfumeur og fortæller Gerald Ghislain i år 2000. Duftene bærer navne som 1725 og 1804, som hentyder til året, hvor den muse, der har inspireret til den pågældende duft, blev født. Hertil kommer duftserier som Tubereuse trilogien, Moulin Rouge eneren og kultbøger som 1969 og Ambre 114.

Læs også: Citrus-hit fra Acqua Di Parma

GR’s favorit

Tubéreuse 3 Animale er baseret på en stærk, karismatisk duft af blommer, krydderurter og tørt græs med et strejf af forheksende lys tobak og tuberose, som er en knold-hyacinth. Med duften følger en lille refill-lommespray, som du selv kan fylde på og have med i byen.

Topnoter: Hyacinth, bitter orange blomst, kumquat.
Hjertenoter: Hyacinth, aromater, blomme.
Bundnoter: Hyacinth, lys træ, immortelle.

€87 her. Seks parfumeprøver efter eget valg for i alt €10.

2. Heeley

Parfumeur og designer James Heeley skabte Heeley Parfums i 2006. Herreparfumerne er ultra moderne – de fleste unisex og med cool muser, som for eksempel duften Figuer, som er til mænd, der er “tanned, dressed all in white, sandals, no sunglasses” eller “fashion girls out to lunch. Roquette salad and spring water.” Det kan vi sgu godt lide…!

 

GR’s favorit

James Heeleys første kreation, Menthe Fraîche, er, som navnet antyder, noget af det mest friske og rene, du kan komme i nærheden af. Det er en moderne duft af knust mynte, siciliansk bergamotte, grøn te og hvid cedertræ. Musen er den velsoignerede Patrick Bateman i American Psycho.

Topnoter: Spearmint, pebermynte, bergamotte.
Hjertenoter: Grøn te, fresia.
Bundnote: Hvid cedertræ.

€120 her. Duftprøver for €3 pr. stk.

 

 

3. Arquiste

Sidste år etablerede mexikanske Carlos Huber sit spektakulere parfumehus Arquiste. Udover en uddannelse som artikekt har Carlos Huber også en universitetsgrad i Historisk Konservering, hvilket tydeligt afspejles i parfumerne, der trækker på historiske duft-referencer og med Carlos’ egne ord “transport us to another place in time.”

 

GR’s favorit

Den majstætiske herreparfume Aleksandr, der er inspireret af en vis gentleman i Skt. Petersborg, vinteren 1837. Manden, der bærer tyk pels og pudsede læderstøvler dupper sig med en blanding af bitter orangeblomst og viol-olie, før han begiver sig ud i natten på sin slæde.

Topnoter: Bitter orangeblomst, viol.
Hjertenote: Gran.
Bundnote: Russisk læder.

€165 i Barneys, NY.

 

 

Læs også: Nyt fra Giorgio Armani – Blød maskulinitet uden krydderier

Følg Groom Room på Bloglovin og Facebook

 

Some images on Groomroom.dk have been collected from the world wide web to serve as visual stimulus for those viewing. This imagery is not being presented as my own, unless noted under the specific work. Copyright still belongs to the owner / creator of said work. If you see your work on this site and wish it to be referenced or removed, please email line@groomroom.dk.

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om Duft

To Top