Connect with us

GROOM ROOM

Sådan sammensætter du din parfume-garderobe

parfumearderobe

Duft

Sådan sammensætter du din parfume-garderobe

info

Hvis du spørger Marc Myland Emanuelsen-Rune fra butikken Essence & Grooming er en godt sammensat parfume-garderobe et must, så du kan variere din duft alt efter, hvad du skal, og hvornår du skal det. En god parfume til en hot date er ikke nødvendigvis det rette valg til en dag på jobbet eller middag hos svigermor. Her er Marcs valg til enhver lejlighed…

Ved skrivebordet

… Skal du gå efter en mildere duft, der ikke fylder hele lokalet og insisterer på alles opmærksomhed. Marc Rune anbefaler Isle of Man fra Anglia-Perfumery. Det er en let, frisk duft med noter af grapefrugt, orange og grønne blade. Herunder gemmer der sig alligevel en maskulin dybde af pink peber og cedertræ, som man først dufter, når man kommer tæt på dig.

Hos svigermor

… Må du gerne dufte rent og klassisk. Ikke noget prangede men stadig noget, der signalerer, at du har autoritet og er mand nok til at passe på hendes datteren. Parfumen West Indian Lime fra Crabtree & Evelyn er en frisk citrusduft med noter af lime, orange, ingefær og dybere lag af kardemomme og muskatnød. Den blev oprindeligt fremstillet til Prins Charles, da han skulle giftes med Prinsesse Diana. Så har du også en god historie, du kan imponere svigerfamilien med…

Til poker-aftenen

… Skal du ose af så meget mand som overhovedet muligt. Din tilstedeværelse skal dominere de andre deltagere, før spillet overhovedet er begyndt. Det gør du allerbedst med parfumen Russish Leder fra Farina Gegenüber. Formlen er ikke ændret siden parfumeur Hugo Janistyn komponerede den i 1967. Det, der gør duften så potent, er brugen af krydderier som basilikum og bergamotte allerede i topnoterne, træ i hjertenoterne og læder, musk og vanilje i bunden. Se, DET er sådan, en rigtig mand dufter!

Med damerne

… Må du dufte af rigtig mand – men uden at kvæle omgivelserne i tunge dampe. Her er Spanish Leather (selv navnet skriger Don Juan) fra Truefitt & Hill det helt rette valg. Den blev skabt helt tilbage i 1830 og oser af old school sexyness med rige noter af musk, træ og læder uden at blive kvalm. Perfekt til klubben eller daten.

Til ferien under varmere himmelstrøg

… Er det parfumeuren John Maria Farina’s unisex-duft Eau De Cologne,  du skal sprøjte dig med. Den milde, forførende formel, der er baseret på orange, citron, bergamotte, grape og blomster, er ikke blevet ændret siden den så dagens lys i 1709. Parfumehuset Farina Gegenüber er det ældste i verden og utallige konger, dronninger, forfattere og alverdens kendte som Napoleon, Voltaire, Mozart, Marlene Dietrich, Marc Twain, Prinsesse Diana og Bill Clinton har båret og elsket dets Eau De Cologne.

 

Læs også: Essence & Grooming – nyt herreunivers i København

 

Alle parfumer fås hos Essence & Grooming, Gothersgade 97, København K. (Tag bare kæresten med ned i butikken – der er også pigedufte og andre sager til hende…)

 

 

 

 

 

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om Duft

To Top