Carlsberg Brewmasters Collection
| | |

Til frokost med Carlsbergs internationale brygmestre

Nogle gange er vi altså ret heldige og bliver inviteret med til arrangementer udover det sædvanlige. Det skete igår, da vi var til frokost med Carlsbergs brygmestre. Frokosten var på Carlsberg Museum med tre af bryggeriets mest erfarne brygmestre. Anledningen var introduktionen af tre nye specialøl under navnet Carlsberg Brewmasters Collection, som skal skal få de mindre hardcore specialøl-drikkere til at kaste sig over noget mere komplekst end den almindelige pilsner.

Læs også: Ole Henriksen om at være mand i 2014

Om Carlsberg Brewmasters Collection

Det er tre interessante øl, der udgør den nye Brewmasters Collection.

California Steam Beer er en frugtig, citrus-agtig øl, som kan drikkes på en græsplæne med gutterne eller til en lækker middag. Carlsberg bød på en karry-krydret muslingesuppe med koriander til prøvesmagningen, hvilket løftede den ellers lidt anonyme øl til helt nye højder. Kombinationen var intet mindre end fantastisk og skal klart genskabes hjemme i køkkenet en dag. Øllen er brygget af brygmester Mikkel Laust Broe.

Næste øl er GR’s klare favorit, India Pale Ale. Alene duften er himmelsk og frisk med strejf af hyldeblomst – og et hint af skunk fra Staden, som en deltager ved frokosten venligt gjorde opmærksom på.  Øllen er et bittert bekendtskab, men den er stadig super drikkelig. Også uden selskab af mad. Carlsberg serverede lækker gris på to måder med gulerodsmos til, hvilket hverken gjorde oplevelsen bedre eller dårligere. Øllen er brygget af brygmester Wolfgang Lindell.

Den internationale brygmester Wolfgang Lindell var fløjet ind i dagens anledning for at fortælle om sin India Pale Ale, som var GR’s klare favorit i Carlsberg Brewmasters Collection

Sidste skud på stammen er den tungere og rundere Irish Red Ale med den smukkeste rav-gyldne farve. Den har en karamelliseret smag af krystalmalt og er enormt nem at drikke. Den er frugtig som de to andre øl i serien, men stærkere og mere egnet til mad. Carlsberg serverede lam med fennikel til, hvilket komplimenterede ale’en smukt. Det er brygmester Stefan Kreisz, der står bag Irish Red Ale. 

Øllene indeholder 4,6 -5,2% alkohol. De fås i butikkerne fra 1. september 2014 – og vi glæder os! Pakke med 4 stk. for 40 kr.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *