Connect with us

GROOM ROOM

Vi tester Beoplay H9i

beoplay

Gadgets

Vi tester Beoplay H9i

info

Hovedtelefoner er en stor del af mit liv på den måde, at jeg sjældent bevæger mig uden for døren uden musik eller podcast i ørerne. Jeg er ikke den store fan af in-ear høretelefoner, der sjældent passer mig og altid dropper ud af mine ører hvis jeg går eller løber. Af samme grund bruger jeg helst over-ear modeller og syntes at det var spændende at få lov til at teste de nye Beoplay H9i fra Bang & Olufsen.

En luksusoplevelse

Det er næppe nogen overraskelse at B&O står for det eksklusive, og alt ved Beoplay H9i emmer da også af luksus. Det startede da jeg unboxede hovedtelefonerne og indholdet af æsken var pakket fint og effektivt i formstøbt plast og små sorte papæsker.

Modellen jeg testede var i farven clay – en grå/beige lækker nuance. H9i fås desuden i sort, natural og pine-grøn. Hovedbøjlen er fremstillet i aluminium og overtrukket med lækkert okselæder. Ørepuderne er derimod lavet af meget blødt lammeskind fyldt med memoryskum. Som du nok kan høre, er der virkelig kræset for materialer og udførsel. Indersiden er markeret med et stort R for højre og L for venstre.

Funktionalitet

Beoplay H9i

Noget der er virkelig cool ved Beoplay H9i er deres diskrete betjening.

På den højre ørekop finder vi én knap, der både bruges til tænd/sluk og til at parre hovedtelefonerne med f.eks. din telefon via Bluetooth. Åh ja, intet kabel – H9i er trådløse.

Det var min oplevelse at parringen fungerede rigtig fint ved tryk på knappen efter at det var sat op første gang.

Selve yderfladen af ørekoppen fungerer som én stor control. Uden at man kan se fysiske knapper. Ved hjælp af den såkaldte swipe-kontrol kan man pause musikken, skifte numre og skrue op og ned for lydstyrken. Dette krævede en smule tilvænning synes jeg, men da jeg først havde styr på det var det fed fornemmelse at betjene hovedtelefonerne med et let tryk eller swipe på siden af ørekoppen.

Endnu en fancy feature Beoplay H9i kan blære sig med er en Proximity Sensor, der pauser lyden automatisk hvis du tager dem af hovedet.

Beoplay H9i har indbygget mikrofon, så du også kan bruge dem til at tage telefonopkald.

Endelig kommer de med B&O’s Beoplay-app, hvor du kan justere en masse ting, samt koble dine forskellige Beoplay-produkter sammen.

Batteri og opladning

Også på højre ørekop finder man et USB-C stik til opladning. Der følger kabel med i pakken, men ikke et stik. Så du skal enten oplade via din computer eller anvende stikket fra en mobiloplader du har i forvejen.

Batteriet er på 770 mAh. Det skulle i følge B&O give 18 timers lyttetid hvis man anvender støjreduktion og 23 timer uden.

Jeg må ærligt erkende at jeg ikke har taget tid på dette, men min oplevelse er at batteritiden reelt er noget kortere.

En opladning tager ca 2 1/2 time og man kan faktisk skifte batteriet hvis man skal bruge dem i lang tid uden mulighed for at oplade.

Faktisk troede jeg i starten at der var noget galt med de tilsendte hovedtelefoner, da de hele tiden mistede bluetooth-forbindelsen til min telefon. Lige indtil jeg opdagede at det var fordi batteriet var løbet tør.

Beoplay understøtter bluetooth 4.2 hvor du kan have flere enheder koblet sammen med hovedtelefonerne på samme tid. Du kan altså f.eks. skifte mellem at lytte fra din laptop og din telefon uden at skulle koble til og fra.

Hvis du bliver træt af det trådløse og (som jeg må jeg indrømme) foretrækker kabel (medfølger), så har Beoplay H9i et minijack-stik. Der er tænkt på alt her.

Beoplay H9i

Støjreduktion – fungerer rigtig godt

Jeg havde ikke den store erfaring med støjreducerende hovedtelefoner før jeg prøvede disse. Men jeg må sige at jeg er fan.

Så snart man har Beoplay H9i over ørerne og bluetooth er koblet på, så slår ANC (støjreduktionen) til og verden omkring én bliver lukket helt ude.

Det er ikke smart i trafikken, men det er rigtig rigtig godt når man skal arbejde og ikke vil forstyrres.

Komforten er helt i top – de bedste jeg har prøvet

Vi kender vist alle fornemmelsen af at gå meget med hovedtelefoner. De kan både trykke så man får ondt i ørerne, eller varme for meget. Ingen af delene er tilfældet med Beoplay H9i. Tværtimod kan man gå med dem i mange timer uden at mærke noget til det, trods deres størrelse.

Vægten er kun 285 gram og de justeres nemt til dit hoved.

Det bløde lammeskind føles godt mod ørerne.

Ikke at lægge mærke til at man har dem på er den bedste indikator på komfort i top.

h9i

Lyden er også i top

Og så til det vigtigste: hvordan lyder musikken?

Jeg er ikke HiFi-nørd, så jeg kan ikke vurdere lyden ud fra et professionelt udgangspunkt, men kan bare sige at i mine ører har disse hovedtelefoner en virkelig lækker lyd. Ikke for meget bas og ikke for meget diskant, men til gengæld en klar og ren lyd, der kun bliver bedre når støjreduktionen er slået til.

Jeg har testet dem med forskellige typer musik lige fra Lord Siva til Carl Emil Pedersen og har også hørt en del podcasts.

Bruger man app’en kan man vælge mellem forskellige lydindstillinger: Warm, Excited, Relaxed og Bright. Men jeg synes at de fungerer bedst i deres originale indstilling.

Konklusion

Med en vejledende udsalgspris på 3.799,- ligger Beoplay H9i helt klart i den høje ende prismæssigt for et par hovedtelefoner.

Men er man villig til at betale for luksus, kvalitet og B&O-logoet, så får man rigtig meget for pengene her.

Jeg har i hvert fald et gaveønske her.

 

 

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Mand midt i fyrrerne med en urban tendens og et indfødt eventyrgen. Jeg elsker ord og deres sammensætning. Far til teens og med en mangeårig karriere indenfor online marketing.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Gadgets

To Top