Connect with us

GROOM ROOM

Pamela Anderson: fra teenagefantasi til europæisk aktivist

Pamela Anderson

Kultur

Pamela Anderson: fra teenagefantasi til europæisk aktivist

info

Hvis du er samme alder som os, så forbinder du med garanti navnet Pamela Anderson med plakater på væggen af dit teenageværelse, hvor den blonde, storbarmede livredder kiggede ned på dig, når du lå på skibsbriksen.

Alle os, der var børn eller unge i 80’erne har haft fantasier om Pamela indtil vi opdagede gratis porno.

Derefter var det noget med hendes rock ‘n’ roll-mand Tommy Lee fra bandet Mötley Crüe.

Pamela & Srećko

Derfor var det også med en smule undren, at vi så at CPH:DOX havde et stort anlagt arragement med hende og en ung kroatisk filosof ved navn Srećko Horvat på programmet.

Men nysgerrigheden var vakt og hele redaktionen var på plads i et stopfyldt Bremen Teater i København, da festivalen havde inviteret til foredrag med det umage par.

Pamela Anderson levede både op til sit image og så alligevel slet ikke! Udseende var stadig i top i en alder af 51 og hun var flot klædt og i høje hæle. I stor kontrast til unge Horvat, der også levede op til stereotypen i jeans, viltert hår og en Julian Assange-t-shirt.

Andersons “hemmelige” liv

For os, der ikke har fulgt Anderson siden 80’erne, kommer det meget bag på os at hun siden livet med Baywatch og Playboy har taget en hel anden drejning.

Hun fortalte det selv: Hun opdagede som helt ung, at der var en stor interesse for sin person og hun besluttede derfor at bruge denne interesse til noget mere meningsfyldt.

Hun har anvendt sin “talerstol” til at tale for vigtige sager, samtidig med at hun kombinerede det med være på forsiden af Playboy og hænge på alle teenagedrenges væg i badedragt.

I de første mange år handlede hendes kampe om dyrevelfærd – et klassisk valg for en celeb med en smule omverdensomtanke.

Tilbage i 1996 sendte Anderson et brev til dyrevelfærdsorganisationen PETA med følgende ordlyd:

‘Kære PETA. Jeg er med i en tv-serie, der hedder ‘Baywatch’, og medierne er besatte af mit privatliv. Jeg vil gerne aflede noget af opmærksomheden til ting, der er vigtigere end mine bryster og kærester. Skal vi slå os sammen?’

I dag er hun gået langt mere globalt politisk til værks.

I løbet af aftenen på Bremen gik det op for os, at Pamela i dag er tætte venner med Julian Assange fra WikiLeaks, og aftenens arrangement bragte os med en blanding af filmklip og snak så vidt omkring, at vi på halvanden time nåede emner som europæisk isolationspolitik, Trumpism, Brexit, De Gule Veste i Frankrig (Anderson bor selv i Paris), neonationalisme, klimaproblemer, dyrevelfærd og borgerrettigheder og -frihed.

Filmklippene var alt fra Lars von Triers Europa, over gammel Goddard til slagtning af får for åben skærm.

Men Pamela var klog nok til at vide, at hun ikke slap uden om at snakke om sin fortid på The Playboy Mansion, som hun omtalte som et meget frisindet og åbenttænkende sted – og naturligvis Baywatch.

Det første klip var featuring hendes mandlige modspil i Baywatch: David Hasselhoff.

The Hoff – Looking for Freedom

The Hoff står nytårsaften 1989 lige efter murens fald og synger sangen Looking for Freedom ved Brandenburger Tor i Berlin foran 100.000 genforenede tyskere. Hans jakke har indbyggede, blinkende lys og om halsen har han et tørklæde med klavertangenter.

Siden har Hasselhoff nærmest taget æren for murens fald og har udtalt at han er skuffet over at der ikke er et billede af ham på Checkpoint Charlie-museet.

Dette grinede Anderson lidt af, uden at tale skidt om sin gamle kollega.

Og med denne start havde hun meget elegant både afrundet sin fortid og samtidig vist os, hvor intelligent hun selv er.

Hvis du vil læse mere om Pamela Andersons nye liv så er denne artikel i The Guardian et godt sted at begynde, og hvis du vil se billeder fra vores aften med Pam i København, så var Se & Hør naturligvis på pletten.

Mand midt i fyrrerne med en urban tendens og et indfødt eventyrgen. Jeg elsker ord og deres sammensætning. Far til teens og med en mangeårig karriere indenfor online marketing.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Kultur

To Top