|

Bademoden for mænd i 2019

Selvom det danske vejr lige nu skifter lystigt mellem tocifrede grader og nattefrost, så går det umiskendeligt kun én vej nu: mod varmere tider.

Derfor skal vi mænd til at kigge på, hvad vi skal have på, når turen går mod stranden eller havnebadet. Hvadenten det bliver endnu en varm sommer i Danmark, eller vi er nødt til at tage sydpå for at få de helende solstråler og muligheden for at finde den indre strandløve frem i os.

Det kan være svært nok at følge med i moden, når det kommer til hverdagstøjet, men hvis man overvejer at badebukser er få kvadratcentimeter af stof, der dækker vores vigtigste dele, så må badetøjet sige mere om os pr. kvadratcentimeter end noget andet stykke tøj.

Vær ærlig: er dine badebukser de billigste fra H&M, eller nogle du tilfældigt har samlet op i lufthavnens toldfri shop? Hvis svaret er ja, dømmer vi dig ikke, der har jo ikke lige frem været brug for en omfattende badegarderobe for os danskere de sidste mange år (minus 2018).

Men her kommer fire trends for 2019, som kan hjælpe dig med at stå helt skarpt på stranden i år. Sommerens hit: badeshorts.

Soldaterkammerater

Militærlooket har været en trend i herremoden i snart mange år, nu har det også fundet sin vej til stranden.

Der er vel intet som soldater-konnotationer der kan gøre selv den mest sårbare mand stærk og sej; får ham til at glemme at han er så godt som nøgen i det offentlige rum.

Kan du finde badeshorts med camouflagemønster, så gå all in på dem. Kan du ikke, eller er det for langt uden for din comfort zone, så kan du vælge ensfarvede badeshorts i grøn eller khaki.

Hvad længden angår så gå efter shorts, der når til midt på låret. Aldrig under knæet! (med mindre du synes at surfermoden er smart i 2019 red.)

De hvide striber

Hvis du er mere den klassiske type og holder af parisermode, så er der også badeshorts til dig i 2019.

Denne sæson genopfinder det maritime look med stribende badeshorts til mænd. Striberne kommer i en lang række styles, som kun franskmændene kan gøre det.

Det smart ved stribede shorts er at de ikke kun kan bruges i vandet, men også sagtens kan være casual påklædning, hvis du kombinerer med en t-shirt eller skjorte og klip-klappere eller espadriller på fødderne.

Er din krop ikke helt strandklar, så gør striberne også magi for dig og dit udseende. Husk at lodrette striber er til dig der er lidt for overvægtig og vandrette er til dig der er meget tynd.

Flower Power

Blomsterprint har været en del af kvindernes garderobe i årtier, men ny er de botaniske prints også rykket over til os mænd. Også når det kommer til bademoden.

En blomstet skjorte under et sommer-jakkesæt giver den rette balance mellem stilig og casual i sommermånederne. Det kan siges for når du næsten er i dit Adamskostume.

Et godt tip er at tilpasse blomsterprintet til din krop. Hvis du er spinkelt bygget, skal du vælge mindre print og hvis du er større bygget, kan du med fordel vælge badeshorts med store blomster på.

Hawaii-prints og tropiske mønstre gør sig godt på Instagram, men hvis du er bleg i huden er det en god idé at vælge shorts med en mørk baggrund, så du ikke kommer til at se for bleg ud på stranden eller ved poolen. er du meget solbrændt eller på anden måde mørk i huden, kan en lys baggrund være med til at forstærke kontrasten mellem hud og tøj.

Retro

Når det kommer til sportstøj eller athleisure, så er retrolooket mere aktuelt end nogen sinde. Det gælder også for badetøjet. Designerne har i 19-sæsonen lade sig inspirere af old-school-fornemmelsen, men har opdateret den, så du ikke ligner din gamle gymnastiklærer i svømmehallen.

Kombinér gerne retro-badebukserne med retrosolbriller. Kig evt. på James Bond. Han bar sine retro badebukser ret godt.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *