Connect with us

GROOM ROOM

Kan man gå i det samme tøj en hel uge?

Ét outfit, én uge

Livsstil

Kan man gå i det samme tøj en hel uge?

info

I uge 14 gik jeg hele ugen i det samme tøj. Det var der naturligvis en årsag til, og det var ikke, at min vaskemaskine var gået i stykker.

Jeg var faldet over denne artikel i Ekstra Bladet, der fortalte om en ny trend: Ét outfit, én uge.

Trenden er startet i Danmark af partner i kommunikationsbureauet Fucking Flink Tina Werborg, og går i sin enkelthed ud på at man fra mandag til fredag ikke må skifte tøj. Undertøj er naturligvis undtaget.

Jeg skrev hurtigt til Tina, fordi jeg tænkte at det var en af de få challenges på sociale medier, der gav mening for mig. Jeg fik tildelt uge 14. Planen er at en ny dansker laver denne challenge hver uge i 2019. Vi er pt. nået til uge 18 og du kan følge med på projektets Instagram-profil.

Hvad er meningen?

Formålet er naturligvis at gøre opmærksom på vores overforbrug af tøj og de både klimamæssige og menneskelige udfordringer der er forbundet med tøjproduktion.

Tina fortæller selv om hvordan hun fik idéen:

Men for et par år siden sker, der noget med mit forhold til tøj og shopping. Måske starter det med ulykken på fabrikken Rana Plaza i Bangladesh, der dræber og sårer tusinde af mennesker. Måske følger det bare den generelle samfundsudvikling, hvor vi pludselig opdager, at vi er godt i gang med at ødelægge vores jordklode.

Hvordan gik det så?

Egentlig var det slet ikke svært for mig at deltage i denne challenge. Ikke fordi jeg aldrig skifter tøj, men jeg har i forvejen en ret minimalistisk garderobe med få ting jeg holder af at gå i. Vi snakker ét par jeans (der aldrig vaskes efter råd fra eksperten), et par chinos og en stak t-shirts og trøjer. Shorts når jeg kan slippe afsted med det, hvilket vil sige fra april til oktober (i år er det desværre anderledes med snevejr i maj).

Til min uge valgte jeg et par sorte chinos fra Mads Nørgaard og en grøn velourtrøje købt i juleferien hos Kauf Dich Glücklich i Berlin.

Min jakke er fra Gloverall og huen min originale Medina-merch (don’t ask)

Kriterierne var at det skulle kunne bruges i alle situationer, arbejde som privat, at det var behageligt at have på. Generelt at jeg ikke skulle tænke så meget over det, men blot tage det samme tøj på hver morgen.

Mine oplevelser fra ugen, kan du læse i dette opslag fra Instagram:

 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Uge 1️⃣4️⃣ – Det har ikke været specielt svært for mig at gennemføre denne udfordring, da jeg i forvejen har en ret minimalistisk garderobe af tøj, der passer til de fleste lejligheder ?. Jeg valgte et sæt, der bestod af min yndlingstrøje i velour fra Kauf Dich Glücklich i Berlin @kaufdichgluecklich som både er pæn, yderst behagelig og har affektionsværdi, kombineret med et par sorte chinos fra Mads Nørgaard @madsnorgaard der passer til alt. Der er ingen, der har kommenteret på, at jeg havde det samme tøj på, men jeg tror at folk er vant til, at jeg ikke stikker så meget ud på outfits ?. Det har været rigtig rart, ikke at skulle overveje tøjvalg og især at vaskemaskinen ikke har kørt en hel uge ♻️ Min eneste minimale udfordring var, at der var et par varme dage, hvor jeg gerne ville have skiftet de lange, sorte bukser ud med shorts ☀️?. Det har været godt at være med i denne udfordring og jeg kommer helt sikkert til selv at køre den igen i fremtiden – uden at behøve at lægge det på Instagram ? Ugens aktivist: Mads Nordskov @madspunktum, 45 år, Nordhavn, København, arbejder med Online markedsføring i @lazytorodanmark ?

Et opslag delt af Et outfit, en uge (@etoutfit_enuge) den

Mest af alt var jeg overrasket over, at udfordringen ikke rigtig føltes som en udfordring.

Det får én til at tænke lidt over tingene. Det er klart, at det var nemmere for mig med min i forvejen minimalistiske stil, Det må være sværere for folk med store, farvestrålende garderober eller mennesker, der har job, hvor påklædning er vigtigere end i mit.

Hvad så nu?

Én ting er at “udholde” en challenge i 5 dage, noget andet er bagefter når det er hverdag igen.

Jeg følger ikke projektets regler slavisk her bagefter, men jeg registrerer at min vaskemaskine kører sjældnere end før. Og jeg har ikke købt nyt tøj i år endnu.

Har du lyst til at deltage?

Hvis du har fået blod på tanden i forhold til at prøve dig selv af på “Ét outfit, én uge”?

Hvis du kontakter Tina Werborg (DM på Insta eller på mail: tinawerborg@gmail.com), er jeg sikker på at hun kan finde en uge til dig.

Mand midt i fyrrerne med en urban tendens og et indfødt eventyrgen. Jeg elsker ord og deres sammensætning. Far til teens og med en mangeårig karriere indenfor online marketing.

2 Comments

2 Comments

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Livsstil

To Top