Elektriker

Elektrikere: En afgørende del af den grønne omstilling

I takt med at verden arbejder på at reducere sit CO2-fodaftryk og gå over til en ren energiøkonomi, er elektrikere blevet stadig vigtigere. I 1993, da internettet stadig var i sin vorden, var elektrikerfaget i vid udstrækning præget af kabler og stikkontakter. I dag kræver hverdagen i branchen imidlertid IT-færdigheder og en stor viden om den teknologi, der driver den grønne omstilling fremad. Desværre har erhvervsskolernes statstilskud ikke fulgt med udviklingen, viser en ny rapport fra VALCON for TEKNIQ Arbejdsgivere og Dansk El-forbund, som viser, at erhvervsskolernes statstilskud ikke har fulgt med udviklingen.

Elektrikeres rolle i den grønne omstilling

Elektrikere spiller en vigtig rolle for at sikre, at vedvarende energikilder bliver implementeret korrekt. Fra opsætning af solcelleanlæg til installation af intelligente målere i boliger og virksomheder er elektrikere ansvarlige for at sikre, at disse avancerede systemer er sikre og fungerer korrekt. Det betyder, at de skal være velbevandret i den nyeste teknologi, der anvendes i grønne energiløsninger.

Ud over deres tekniske færdigheder skal elektrikere også have fremragende problemløsningsevner og menneskelige færdigheder, da mange projekter kræver, at de samarbejder med andre fagfolk som f.eks. arkitekter eller ingeniører. Under arbejdet med disse projekter skal elektrikere sikre, at alle sikkerhedsregler til enhver tid overholdes, samtidig med at de leverer kvalitetsarbejde, der lever op til kundernes forventninger.

Hvordan kan vi hjælpe?

Selv om det kan virke som en skræmmende opgave for kommende elektrikere at holde sig opdateret på alle de nyeste teknologier, der kræves på dette område, er der flere ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dem med at gøre det. For eksempel tilbyder brancheorganisationer kurser, der er specielt designet til dem, der ønsker at lære mere om vedvarende energiteknologier eller forbedre deres eksisterende færdigheder. Derudover tilbyder mange universiteter uddannelser, der udelukkende er dedikeret til elektroteknik eller studier i vedvarende energi, som giver de studerende en omfattende baggrund i både teori og praksis.

Konklusion

Politikerne har svigtet deres ansvar, når en uddannelse, der er så central for den grønne omstilling, bliver efterladt økonomisk i fortiden. For at sikre, at fremtidige generationer af elektrikere har adgang til den nødvendige uddannelse, der er nødvendig for at få succes på dette område, er det afgørende, at vi øger bevidstheden omkring dette spørgsmål og går ind for øget finansiering og støtte fra vores regeringsembedsmænd. Med forbedret adgang til uddannelsesressourcer samt praktisk erfaring gennem lærlinge- eller praktikpladser vil vi kunne skabe et stærkt netværk af velinformerede og dygtige elektrikere, som kan hjælpe os med at føre os ind i en mere bæredygtig fremtid!

Bragt i samarbejde med Fjordens El.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *