Connect with us

GROOM ROOM

Fem fine lamper til hjemmet

lampe

Livsstil

Fem fine lamper til hjemmet

info

Når det kommer til indretning af the mancave, er belysningen ofte undervurderet. Faktum er dog, at belysningen er afgørende for, at den rette stemning er sat, både når du inviterer drengene over til et spil FIFA, eller når din date første gang kommer forbi. I dette indlæg giver vi 5 bud på, hvordan du skaber følelsen i dit hjem.

 

IC T1 // FLOS

IC T1 FlosSelvom den italienske designlampevirksomhed Flos måske er bedst kendt for deres prangende AK47-lampe i guld, så er der flere af deres serier, der også fortjener opmærksomhed. Her på redaktionen synes vi især godt om IC T1 bordlampen i krom. Lampen, der er både enkel og elegant i sit udtryk, kombinerer på fin vis rette linjer og bløde former.

IC T1 er en del af en større serie, der er designet af Michael Anastassiades. I serien findes der både bordlamper, gulvlamper, væglamper og pendler, og der er derfor rig mulighed for at udsmykke hjemmet med en designlinje, der binder de forskellige rum sammen.

IC T1 fra Flos koster 2.959 kr. hos Lampemesteren. Den viste model er High Krom med en 60W lyskilde.

Bicoca // MARSET

Bicoca MarsetBicoca fra spanske Marset er en mindre bordlampe med strømsparende LED-lys, der kan være med til at sætte den helt rigtige stemning i soveværelset. Lampen har 3 forskellige lysindstillinger, og anvendelsesmulighederne er derfor mange. Den findes i 6 forskellige farver, og der er derfor god mulighed for at finde præcis den farve, der matcher værelsets indretning.

Bicoca er batteridrevet. Du kan derfor have den med dig rundt og fx bruge den i sommerhuset, campingvognen eller i rum, hvor der ikke er stikkontakter i nærheden. Batterilevetiden er op til 20 timer, og løber den tør, behøver du ikke at skifte batterier. Du oplader den blot via USB-stikket.

Bicoca koster 1099 kr. og kan købes hos lys-kilden.dk.

 

AJ // LOUIS POULSEN

Louis Poulsen AJ Bordlampe

Bordlampen fra Louis Poulsen er måske en af de mest ikoniske bordlamper, vi har herhjemme i Danmark. Designklassikeren blev i sin tid tegnet til SAS-hotellet (det nuværende Radisson Blu) i København og var en del af det totale designkoncept, som Arne Jacobsen udviklede i 1957. Flere af elementerne i indretningen, herunder forskellige stole og lamper, er siden blevet verdenskendte.

AJ kommer med en skærm i stål og en fod i trykstøbt Zink. Det flotte design og de lækre materialer, som AJ er produceret i, pynter i ethvert hjem. Ønsker du at skabe en større sammenhæng i et rum, eller på tværs af flere, bør du også tage et kig på AJ-gulvlampen.

Lampen findes i flere forskellige farver, og der er derfor rig mulighed for at finde en, der passer med hjemmets øvrige indretning.

AJ kan købes direkte hos Louis Poulsen til 5695 kr. AJ bruger en pære på 60W med en E27-fatning.

 

NORDIC LED // LIGA

Nordic LED LigaNordic fra Liga er en flot og funktionel lampe til dig, der er nede med et simpelt og minimalistisk design. Den er med sin flade sokkel og rene linjer et godt eksemplar på skandinavisk design, der pynter på ethvert skrivebord. Køb den fx som et alternativ til den klassiske arkitektlampe.

Liga fås med LED-belysning og kommer med lysdæmper. Hovedet er drejbart, så du kan dirigere lyset i den retning, som du foretrækker. Lampen er bygget i metal og fås i sort.

Nordic LED koster 1799 kr. og kan købes hos Lysmesteren.

 

SOUND JAR // COLORS

Sound jar fra Colors i sortSound Jar er både en lampe og en højttaler. Den er transportabel, og er derfor ideel at have med på camping, festival, til aftenhygge på stranden m.m. Med Sound Jar slår du ikke kun to – men hele 3 – fluer med et smæk. Den har nemlig også en indbygget powerbank til opladning af dine elektroniske devices.

Sound Jar har lysdæmper, så du kan sætte den helt rigtige belysning. Selvom den ikke kan spille særligt højt, så gør det lækre design og de mange anvendelsesmuligheder den et kig værd.

Sound Jar fås i 3 farver, sort, sølv og guld / bronze. Prisen er 499 kr. hos Lysmesteren.

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om Livsstil

To Top