| |

Sådan går du fra drengerøv til mand i dit køkken

Der findes utallige bøger, artikler og blogs om emnet: ‘’Det du har brug for, når du flytter hjemmefra’’. Men når det kommer til madlavning, er der mange af os mænd, der hænger lidt fast i pastaskruer-med-ketchup-mentaliteten langt op i tyverne, og nogle af os kunne måske godt have glæde af nogle forslag til, hvordan man kommer videre fra ”Flyttet hjemmefra” til ”granvoksen mand”-stadiet. Tag dig et glas vin og læs med herunder.

Dette har du brug for i dit køkken

Vi har samlet vores must-haves herunder. Fælles for dem alle er, at man selv med et relativt beskedent budget, kan være med.

  • Et godt knivsæt.

Hvis du ikke aspirerer til at blive mesterkok, kan du klare dig med én solid kokkekniv, en urtekniv og en brødkniv, men gør dig selv den tjeneste at investere i kvalitetsprodukter. Overvej også at anskaffe dig strygestål og evt. en slibesten, så du kan holde dine knive præcise og skarpe.

  • Et ordentligt skærebræt i træ

Et i størrelsensordenen 40 x 50 cm, til grøntsager, og et mindre plastic-skærebræt til kød. Sørg for, at du har den plads, du skal bruge, så du kan koncentrere dig om selve madlavningen.

  • Stænkplade og -låg

Det er trætteligt at skulle fjerne madfedt fra kogepladerne og væggen hver gang, du har lavet mad. Du kan begrænse griseriet med et stænklåg, og evt sætte en stænkplade på væggen bag dit komfur, så det er nemt at fjerne det fedt, der alligevel måtte sætte sig.

  • Litermål og måleskeer

Det er fint nok at eyeballe mængder, når du bare skal lave et hurtigt måltid til dig selv, men hvis du skal kunne følge en opskrift, har du brug for at kunne fastslå mere nøjagtigt, hvad du putter i retten.

  • Rivejern

Med et simpelt rivejern kan du lave diverse grøntsagsretter, som kræver finere hakning end du vil kunne klare ved hjælp af din urtekniv.

  • Stegetermometer

Om du griller eller ovnsteger, får du brug for et stegetermometer. Der er efterhånden mange yderst præcise termometre på markedet, som ikke nødvendigvis koster alverden.

  • Blender

En god blender er uvurderlig. Med den kan du både blende, piske, mixe, juice og laver pureer. Der er mange tilbehørsretter, som det vil være meget tids- og energikrævende at lave uden en blender.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *