Connect with us

GROOM ROOM

Spar på energien i hjemmet

Isolering af gulv

Diverse

Spar på energien i hjemmet

info

Energibesparelse er meget oppe i tiden.

Vi ved allesammen godt, at vi både kan hjælpe naturen og vores egen pengepung, hvis vi begrænser vores energiforbrug, men hvor skal man næsten starte? Et oplagt sted er med isolering af éns egen bolig. Du kan ofte spare dig selv væsentlige udgifter og samtidig hæve værdien af din bolig, hvis du giver den en gennemgang og investerer i energibesparende tiltag. Desuden vil du jo så belaste naturen det mindre, hvilket de færreste kan have noget imod

Isolering og energi

Uanset om man kaster sig ud i den helt store energirenovation, eller om man går efter de mere overkommelige forbedringer, kommer man ikke udenom husets isolering. Både lettere tiltag som varmerørsisolering, og de mere omfattende tiltag som udskiftning af boligens vinduer kan sænke energiforbruget betydeligt, og eftersom boligøkonomer regner med, at el-priserne vil stige betragteligt i de kommende år, vil man alt andet lige kunne opleve en stadigt voksende besparelse år for år, især hvis man bor i et område med el-varme.

Gulve og vinduer

I disse år er gulve et hot tema på ejendomsmarkedet, og det kan hæve boligens værdi væsentligt, hvis man får gjort noget ved sine gamle, slidte gulvbrædder. Selv relativt billigere løsninger som lægning af nyt klikgulv kan tilføje boligen værdi, og ved samme lejlighed er det naturligvis oplagt at undersøge mulighederne for bedre gulvisolering , ikke mindst fordi følelsen af fodkulde kan få mange af os til kompensere ved at skrue unødvendigt meget op for radiatoren, hvilket igen bidrager til energiforbruget.

Et andet oplagt tiltag er tætningslister ved døre og vinduer. Hvis éns vinduer ellers er i forholdsvis god kvalitet, kan man også nøjes med at udskifte evt. gamle termoruder med de nye energiruder, i stedet for at skulle skifte hele vinduet ud, og herved opnå yderligere besparelser.

Få lavet et isoleringstjek

Der er selvsagt mange andre måder at forbedre sin boligs isolation på. Der findes flere virksomheder, der tilbyder gratis uforpligtende besøg og isoleringstjek, og som derfor kan komme med et mere nøjagtigt bud på, hvordan netop din bolig kan sænke sit energiforbrug, så det er bare at komme i gang. Held og lykke.

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Diverse

To Top