Connect with us

GROOM ROOM

I en galakse langt langt borte… 20 år med LEGO Star Wars

Michael Lee Stockwell - LEGO Star WARS

Gadgets

I en galakse langt langt borte… 20 år med LEGO Star Wars

info

Det var en kold maj morgen, hvor LEGO Store på Strøget i København lukkede os ind før åbningstid for næsen af misundelige og LEGO-sultne kinesiske turister.

Anledningen var, at det er 20 år siden LEGO i 1999 lancerede deres Star Wars-serie. Et genialt move, der smeltede to “nørdede” universer sammen til ét. Die hard LEGO-nørder bliver vel kun slået i dedikation af die hard Star Wars-samme?

Star Wars-serien var LEGO’s første licenserede serie, som omend den var meget kontroversiel internt i koncernen, spillede en hovedrolle i redningen af LEGO, der var tæt på konkurs dengang. I dag har vi alt fra Harry Potter til Disney-prinsesser som LEGO-sæt. Den seneste LEGO-serie på licens er det uhyre populære Overwatch-computerspil.

Men tilbage til København og LEGO Store…

Chefdesigner Stockwell fortæller

Sammen med en sluttet flok af entusiaster mødte vi LEGO’s chefdesigner for Star Wars-serien Michael Lee Stockwell. Stockwell, der kommer fra en baggrund som guldsmed og smykkedesigner, har arbejdet som designer hos LEGO siden 2006.

stockwell

Han fortalte levende om hele designprocessen fra idé til færdigt produkt. En proces, der tager omkring 6 måneder, men som kort fortalt foregår nogenlunde på denne måde:

  • “Vi skal bygge det her rumskib i LEGO”
  • Michael laver et skelet med eksisterende LEGO-klodser

Hvis et andet legetøjsfirma skal lave et rumskib fra Star Wars, kan de bare lave en støbeform og kreere et 100% vellignende produkt. Så nemt er det ikke for LEGO, der insisterer på dels at LEGO skal ligne LEGO og dels at der som udgangspunkt helst kun skal anvendes eksisterende klodser og ikke designes for mange specialklodser, der ikke kan bruges til andet end Star Wars.

Et eksempel på det sidste er klodsen, der er Yodas hoved. Et sjovt anekdotisk eksempel på det første: Én af Stockwells kolleger havde svært ved at finde ud af, hvordan han skulle lave en bestemt radar-dims. Michael svarede “jeg ved, hvad vi gør” og løb nedenunder, hvorefter han kom tilbage med en spids hat fra Ninjago-serien. Den spraymalede de grå, og så var den perfekt som radar.

  • Herefter følger en lang række iterationer af rumskibet med flere og flere detaljer
  • Alle nye modeller skal testes af børn for at se, om de fungerer til leg og kan holde til det
  • Tilbage til tegne/byggebordet
  • Skal der laves nye specialklodser, designes disse i en blanding af skulptørler og digitalt design
  • Så skal modellen tages med til Lucasfilm/Disney, der skal godkende alting
  • Tilbage til tegne/byggebordet

Cirka sådan går det for sig, når der kommer nye Star Wars-sæt fra LEGO.

Der findes i dag mere end 400 af disse sæt, men det hele begyndte med 5 sæt i 1999.

5 nye Star Wars jubilæumssæt (med nye minifigurer)

I anledningen af 20 års-jubilæet har LEGO netop lanceret nye versioner af de 5 originale sæt og lagt en helt ny jubilæums-minifigur i hver pakke. Der er kræset for samlerne her. Jubilæumsminifigurerne står på et lille podie, der kan sættes sammen med de andre jubilæumsfigurer, når du har samlet dem alle 5.

Vi fik lov at lege med modellerne, men der var desværre ikke tid til selv at samle (som jo er den sjoveste del af LEGO).

Slave I + Prinsesse Leia

Slave I

Ét af det mest ikoniske Star Wars-sæt er Slave I, Boba Fetts rumskib. Det kommer med minifigurer af Boba Fett, Zuckuss, 4-LOM og Han Solo i både fri og karbonitindkapslet version. Det ekstra her er en speciel jubilæumsversion af dejlige Prinsesse Leia. Et must have for fans.

Snowspeeder + Lando Calrissian

Snowspeeder

Rebellernes snefartøj fra slaget på isplaneten Hoth er en anden gammel klassiker. Den kommer med minifigurer af Luke Skywalker, Dak Ralter og en Hoth Rebel Trooper. Hertil kommer jubilæumsversionen af Lando Calrissian.

Anakins podracer + Luke Skywalker

Anakins podracer

Husker du den unge Anakin Skywalkers hjemmebyggede podracer fra filmen “Den usynlige fjende”? Filmen kom i 1999 og er altså samme alder som LEGO Star Wars. Her får du LEGO’s version af Anakins podracer sammen med minifigurer af Anakin Skywalker og Padmé Amadala. Læg dertil jubilæumsudgaven af vores allesammens helt Luke Skywalker.

anakin-podracer

Imperial Dropship + Han Solo

Imperial Dropship

Det specielle ved dette sæt er, at Imperial Dropship aldrig har optrådt i en Star Wars-film, men er opfundet af LEGO. Det kommer med minifigurer af en sjælden Shadow Trooper og tre Storm Troopers. Med jubilæumsudgaven af Han Solo i kassen, er dette også et must have for samlere.

Clone Scout Walker + Darth Vader

Clone Scout Walker

Det sidste sæt i rækken er den seje Clone Scout Walker sammen med minifigurer af Chewbacca, en Battle Droid og en 41st Elite Corps Clone Trooper. Jubilæumsfiguren er selvfølgelig Darth Vader.

Mand midt i fyrrerne med en urban tendens og et indfødt eventyrgen. Jeg elsker ord og deres sammensætning. Far til teens og med en mangeårig karriere indenfor online marketing.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Gadgets

To Top