Connect with us

GROOM ROOM

Sådan finder du en skjorte med den helt rigtige pasform

Skjorte pasform

Diverse

Sådan finder du en skjorte med den helt rigtige pasform

info

Det skræddersyede jakkesæt er en klassiker, men når det kommer til skjorten, er der mange mænd, der er lidt mindre kritiske. Mange af os vælger bare en af butikkens standard-størrelser, og accepterer, at vi ikke passer perfekt til en S, M, L eler XL. For de fleste af os vil en sådan skjorte efter standardmål være for stram visse steder, og for løs andre, så det ender med, at mange af os går rundt i skjorter, der overordnet set er lidt for store. Så hvad kan man gøre for at mindske risikoen for at begå modemæssige fejltrin?

Først og fremmest

Det er en myte, at der findes et bestemt, optimalt look inden for skjorter. Derfor bør du afgøre med dig selv, om du går efter et løst, tæt eller helt skinny fit. Det afhænger naturligvis i høj grad af tidens mode, hvad der er mest in, og i de seneste år er der ingen tvivl om, at de meget tætsiddende skjorter har vundet popularitet, mens de løse skjorter med bredde skuldre ser lidt uddaterede ud. Jo mere tætsiddende look, du går efter, jo mere vil det springe i øjnene, hvis skjorten poser hist og her.

Til hvilken brug?

Skjorte til festEr skjorten til slips eller ej? I 1990erne var det in med de bredde, dominerende slips, hvilket passede godt til datidens lidt løse look, men i disse år er smalle, diskrete slips meget mere fremme, ligesom der er flere og flere, der helt dropper slipset. Afhængig af, om du vil bruge din skjorte med smalt eller bredt slips, butterfly eller helt uden, skal være opmærksom på kravens udskæring. Det kan fuldkomment ødelægge det overordnede udtryk, hvis du kombinerer et smalt slips med en såkaldt cut away-halsåbning. Og hvis der er tale om en kortærmet skjorte, så skal du naturligvis helt undlade at bruge slips.

Det burde måske sige sig selv, men det er også nødvendigt at tage stilling, hvilke sammenhæng du vil bære skjorten i. Jeg har engang haft en chef, der stort set hver dag bar en sort skjorte med hvidt slips på kontoret, og selv om det så godt ud til ham, var det selvsagt lidt upassende til kontorbrug. Jeg har også engang oplevet, at en kammerat bar en rød, 70’er-agtigt disco-skjorte med sort jakkesæt til en barnedåb. Det lignede nærmest en tema-fest-udklædning. Så drop én gang for alle ideen om, at du kan finde en all purpose-skjorte til både fest, arbejde og barnedåb og køb flere skjorter i en velassorteret herretøjsbutik.

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Diverse

To Top