Connect with us

GROOM ROOM

Overvældet af Zoom-møder? Her er løsningen!

zoombot

Gadgets

Overvældet af Zoom-møder? Her er løsningen!

Havde du hørt om Zoom for en måned siden? Nej vel? Videomøde-app’en Zoom har haft en vild måned.

Af en eller anden grund, blev Zoom det foretrukne værktøj til at holde virtuelle møder og fredagsbarer efter vi alle gik i karantæne pga corona-virussen.

Kort tid efter blev løsningen på vores sociale behov til et problem: mange blev overvældet af antallet af Zoom-møder med chefen, kolleger, samarbejdspartnere og venner.

Derefter kom det frem at Zoom var plaget af en lang række sikkerhedsproblemer.

Alle tider har brug for deres egen helt, og det er her Matt Reed fra Nashville, USA kommer ind i billedet. Reid har opfundet en AI-styret “Zoombot“, der kan tage dine Zoom-møder for dig.

Det startede en dag hvor Reed lade mærke til én på Twitter, der klagede over, at de ikke havde tid til at komme udenfor, fordi han altid var på Zoom.

“Jeg tænkte: hvordan kan jeg hjælpe ham?” fortæller Reed til mediet Popular Mechanics. “Hvad hvis du skal på toilettet, eller du får lyst til at gå en tur midt i et timelangt videomøde? jeg fik lyst til at finde en humoristisk vinkel på problemet. Vi prøver ikke at tage os selv så alvorligt [red.: på hans arbejde]. men vi vil stadig gerne vise hvad der er muligt.”

Se videoen herunder, hvor Reed tester sin Zoombot på en gruppe intetanende kolleger. Det er virkelig sjovt.

På en måde er projektet ironisk ment; Reed er ikke programmør. Hans AI-dobbeltgænger er lidt langsom til at svare, den blinker ikke, og den taler med en robotagtig stemme som f.eks. Siri eller Alexa. Men det er meningen.

“Jeg havde ikke de store ambitioner med Zoombot. Men jeg viste den til nogle kolleger, og de begyndte at grine,” siger Reed. “Jeg tænkte: dette er den slags ting, verden har brug for lige nu.”

Sådan gjorde Matt Reid

Som sagt er Matt Reed ikke programmør, så han har udnyttet en række eksisterende værktøjer til at få den til at virke.

Han optog sig selv med Quicktime mens han så henholdsvis undrende, forvirret og smilende ud. Med og uden åben mund. Når billederne kører i loop, ser det ud til at hans forbindelse er dårlig. Han har selvfølgelig kodet sin bot til at sige “min forbindelse er dårlig.”

Derefter byggede han en tilpasset webapplikation baseret på et open source bibliotek kaldet Artyom.js, der lytter efter og svarer på talte ord. Reed har konfigureret det til at lytte efter bestemte ord som f.eks. “Hello” og svare bestemte ting på bestemte ord.

“Hvis den hører “Hello”, så starter den hello-kommandoen, der bruger tekst-til-tale med en britisk robotstemme. Den kan sige lige hvad du ønsker.”

Reid koblede sit script sammen med Zoom ved at anvende et virtuelt webcam fra ManyChat.

Next level

Internettet er vildt og folk har megen tid mellem hænderne i disse dage, så der gik selvfølgelig ikke længe inden folk havde taget hans kode og forbedret den. Her er der f.eks. en fyr, der har brugt videoklip i stedet for still-billeder.

Zoom-møde anyone?

Jeg var jo nødt til at prøve. Desværre har Google Cloud ikke en dansk mandestemme på lager, men så snart jeg får løst det, så er jeg mere end klar til at hoppe på Zoom 😀

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Mand midt i fyrrerne med en urban tendens og et indfødt eventyrgen. Jeg elsker ord og deres sammensætning. Far til teens og med en mangeårig karriere indenfor online marketing.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Gadgets

To Top