|

Sådan får du gang i en sidegeschæft

Vi lever i iværksætteriets tidsalder, og det er lettere end nogensinde før at starte sit eget firma. Den teknologiske udvikling har skabt nogle nye muligheder, som er nemme at komme i gang med, uden at man behøver investere i lokaler, regnskabsprogrammer og fast arbejdskraft.

Ja, faktisk behøver du slet ikke starte et firma for at komme i gang, da du kan omsætte for 50.000 kr. over en periode på 12 måneder, uden at du behøver at momsregistrere dig. Herunder har vi samlet et par eksempler på sidebeskæftigelser, som du kan komme i gang med i dag.

Lad andre bruge dine ting

Deleøkonomi er et varmt emne, og du kender sikkert både GoMore og Airbnb. Men er du opmærksom på, at du også kan tjene penge ved at udlåne værktøj, plæneklipper o.l? Der er næsten altid nogen, der kunne få glæde af dine ting, når du ikke lige selv står og skal bruge dem.

Ligeledes kan du naturligvis også ofte tjene penge på de ting, som du ikke skal bruge længere, og det har aldrig været lettere at handle igennem sider som dba.dk.

Man skal dog naturligvis huske, at intet er så nemt og helt omkostningsfrit. Der kan være nogle risici ift. tilfredshed mellem køber og sælger, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser. Der har eksempelvis været nogle ret uhyggelige historier om ødelagte airbnb-lejligheder i medierne.

Tjen penge som freelancer

Hvis man som jeg selv er lidt mere indadvendt, og ikke altid super glad for at dele sine ting med fremmede, så kan man i stedet slå sig op som freelancer.

Der er flere glimrende portaler for freelancere, hvor man nemt kan søge alle mulige slags opgaver og byde på dem. Eksempelvis har jeg en musikinteresseret bekendt, der skriver såkaldte blurbs til iTunes for bands.

Hvis man ikke er så meget for at skrive, findes der også sider, der lader dig deltage i forbrugerundersøgelser imod betaling. Det vil ofte være opgaver med relativt lav betaling, men til gengæld kan du lave dem i dit eget tempo og selv vælge, hvor meget du kan overkomme.

Se om det er noget for dig

Som nævnt var tanken med disse forslag, at det skulle være aktiviteter, som du kan komme i gang med uden videre, og som du kan lave ved siden af dit fuldtidsarbejde.

Skulle det ende med, at du får blod på tanden, kan du jo springe ud som fuldtids-, fuldblods-iværksætter, men for dem af os, der ikke har helt så meget tid, er ovenstående idéer i hvert fald en god måde at prøvesmage en mere selvstændig måde at tjene penge på.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *