Connect with us

GROOM ROOM

Mænd og boligindretning – derfor går det ofte galt

Mand på sofa

Stil

Mænd og boligindretning – derfor går det ofte galt

info

Hvis du har fulgt med i DR-serien Gift ved første blik, så ved du hvad vi taler om her.

I denne “seriøse reality”-serie, følger vi en række par, hvis første date er et bryllup. Derefter skal de direkte på bryllupsrejse, hvorefter den ene part flytter ind hos den anden. Oftest er det manden, der flytter ind hos kvinden, og her dukker en nærmest programsat konflikt op, når kvindens pæne hjem, bliver invaderet af manden og hans ofte eklektiske stilvalg.

I den netop afsluttede sæson 6, var der hele to eksempler på dette. Michael, der flyttede ind hos Christina og medbragte sine store pokaler, han havde vundet i motorsport og Frederik, der flyttede ind hos Maja med sine grimme donut-puder. I forrige sæson var det Michael og hans gamerstol, der skulle presses ind i Kathrines lejlighed.

Naturligvis er disse effekter ikke vigtig-vigtige i forhold til de større ting der er på spil i disse TV-arrangerede ægteskaber, men de kommer til at være symboler på større forskelligheder mellem mænd og kvinder.

Sådan indretter du din bolig som mand – uden at falde i de største fælder

Vi vil her give dig nogle råd til, hvordan du bevarer dig selv i din indretning uden at skræmme potentielle kærester væk med dit rod.

Udvælg de bedste minder

Vi mænd har gerne en masse minder fra livet helt tilbage til barndommen, som har en nostalgisk værdi for os og som vi gerne vil have stående eller hængende fremme. Vi går og kigger på dem og nyder når vennerne kommer på besøg og beundrer den sjældne Liverpool-trøje eller pokalen fra serie 5-sejren.

Men i stedet for at placere det hele i ét stort rod i stuen, så kan man med fordel vælge f.eks. de tre vigtigste minder ud og give dem en prominent, men ordnet plads i hjemmet. Lav f.eks. en fodboldvæg med dine yndlingstrøjer i pæne rammer, eller lav en pokalhylde med de flotteste du ejer.

Lad ikke fladskærm og kæmpehøjttalere dominere rummet

Vi mænd elsker vores store fladskærm og musikken skal da høres på nogle seriøse og kæmpestore højttalere. Det er der ikke noget i vejen med, og vi siger bestemt ikke, at du skal pakke det hele væk i indretningens navn.

Men der er ikke nogen der siger, at hele rummet skal bygges op omkring dit TV, eller at sorte højttalertårne skal være fokuspunktet.

En fladskærm kan f.eks. bygges ind i en reol, eller du kan lave en billedvæg omkring dit TV, så du ikke har en bar væg med et 50 tommers TV som eneste element.

Pas på med de mørke farver

Mænd har lige så meget brug for sengetøj og andre tekstiler som kvinder har. Men af frygt for at det bliver for feminint, har vi en tendens til udelukkende at vælge tekstiler i mørke farver.

Sort eller mørkt sengetøj signalerer mangel på hygiejne – sådan vil de fleste kvinder der besøger dig i hvert fald tænke. “Hvornår han har lige sidst skiftet sengetøj?”.

Derudover giver de mørke farver også et dystert udtryk, mere end et decideret maskulint udtryk.

Mænd kan sagtens indrette sig i lyse farver. Så længe du undgår lyserød.

Planter er flotte, hippe og sunde – men ikke hvis de er døde

Planter i hjemmet er meget oppe i tiden. Ikke de små blomster i vindueskarmen, som du finder hjemme hos sin mormor, men store grønne planter.

Hvis du indretter dig med planter, så skaber du et flot og organisk udtryk i dit hjem.

Udfordringen for mange mænd, der bor alene er, at deres planter er nogle visne, støvede sager, der står i vinduet eller i et hjørne, hvor de blev stillet af deres mor, dengang hun kom med dem til én.

Men der er godt nyt: du kan sagtens have planter i hjemmet uden at skulle bruge en masse tid på at vande og passe dem.

Gå efter de helt store grønne planter, der f.eks. kan stå på gulvet. Der findes typer, der ikke skal have ret meget vand.

Det vil også imponere kvindelige gæster, hvis du har friske grønne planter.

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Stil

To Top