| |

På roadtrip i Grækenland

Redaktionen har taget et afbræk fra regn og blæst, trodset Coronaen og fløjet et smut til Grækenland. Netop hjemvendt fra en uge med 20+ grader, en leaset Mercedes, gyros og andre kulinariske oplevelser, er vi nu mere end klar til at gå ind i 2020.

De fleste danskere kender Grækenland fra den årlige charterferie til Santorini, Kreta eller Mykonos. Selvom disse destinationer helt sikkert også kan noget, følte vi i denne omgang for at besøge Athen og gå til ugen lidt, som den kom. Der var således ikke meget planlagt, andet end at vi ville tale med de lokale, spise god mad og naturligvis få lidt arbejde fra hånden.

Efter en mindre forsinkelse på lidt over en time landede vi i Athen lufthavn torsdag aften. Vi havde booket et hotel for de første to nætter. Hotellet lå centralt i byen et stenkast fra Akropolis. Hotellet var listet som værende et 4-stjerners hotel på Hotels.com – og det var da også ganske udmærket – men vi må sande, at enten er vi forvænte, eller også er der forskel på, hvordan man tæller stjerner i Grækenland sammenlignet med herhjemme.

Athen hotel

Athen er en ganske udmærket by, der emmer af sydlandsk charme og stemning. Sammenlignet med højsæsonen er der i januar kun ganske få turister. Ingen seværdigheder, restauranter mv. føltes overrendte og på gaderne i centrum, og omkring Syntagma Square, dominerer travle grækere gadebilledet.

I Athen arbejdede vi på caféen / baren Fourteen, der har god WiFi og albuerum. Stedet har en god kaffe og laver en sublim avocadomad.

Vi spiste bl.a. på Rozalia, der er en skøn, græsk taverna. Her er der et stort udvalg af lækker, frisk fisk og ordentlige 800 grams steaks, hvis man kan få sig selv til at spise det, når man er i Grækenland.

Er man mere til et let måltid mad, en hurtig frokost eller lignende, så har de et bredt udvalg af små tapas-inspirerede retter (meze). En tjener kommer ned med retterne, når man har sat sig, og man kan så vælge blandt disse både kolde og varme retter, der placeres midt på bordet og typisk er til deling. Rozalia er især et besøg værd om sommeren, hvor man kan sidde i haven og nyde sin mad.

Rozalia Athens

Fra den nye hovedstad til den gamle

I Athen lejede vi en lille Mercedes, som vi kørte rundt til omkringliggende byer, monumenter og seværdigheder i. Vi besøgte bl.a. Delphi, Corinth og Nafplion.

Mercedes A200

Alle 3 har en lang og spændende historie. Delphi er der, hvor Apollon ifølge den græske mytologi var orakel, Corinth er kendt for sin lange, dybe, menneskeskabte kanal og sidstnævnte fungerede længe som Grækenlands hovedstad, indtil Tyrkerne erobrede området efter en lang og sej kamp.

Nafplion er en hyggelig, lille by, fyldt med gamle bygninger, små stræder og gyder og en borg på toppen af et bjerg. Den ligger ud til den argoliske bugt og har en velbevaret bymidte med en stor plads, der ligger centralt i byen.

Der er reelt ikke så meget at lave i byen, andet end virkelig at komme ned i gear og nyde den afslappede stemning. Nyd din frokost hos Omorfo Tavernaki, der er ejet af en sød, græsk familie og spis din aftensmad på Pidalio Mezedopoleio (25is Martiou 5, Nafplio 211 00).

Et besøg på borgen (Palamidi) i Nafplion er anbefalelsesværdigt. Der er lidt langt at gå – og stejlt, men I kan tage bilen halvvejs op til et charmerende torv, hvor I kan parkere og gå det sidste stykke.

Nafplion i Grækenland

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *