|

Den Røde Mur – landskampe skal spilles i Parken

Da Yussuf Poulsen for få dage siden bragede bolden i nettet bag den schweiziske målmand med 5 minutter igen, og da Kasper Schmeichel kampen igennem trak den ene klassiske Schmeichel-redning op af hatten efter den anden, så Danmark med en 1-0-sejr bragte sig meget tæt på deltagelse i næste sommers EM-slutrunde, var det foran en helt fyldt Parken og 35.964 glade roligans.

Den kommende EM-slutrunde 2020 spilles i forbindelse med turneringens 60 års fødselsdag i hele 12 forskellige byer rundt i hele Europa – blandt andet i København for første gang nogensinde.

Her er det selvfølgelig Parken, der skal lægge græs og tilskuersæder til. Parken (tidligere som Idrætsparken) har været hele Danmarks hjemmebane i mere end 100 år.

Dette kan efter EM være slut på en epoke.

Landskampe i Brøndby eller Aarhus?

Selvom Parken har traditionerne med sig og netop har lanceret en specifik stemningstribune kaldet Den Røde Mur, så er det mod alles forventning slet ikke sikkert som graven, at landsholdet  fremover skal spille deres hjemmekampe i Parken i København, når kvalifikationen til VM i Qatar i 2022 starter op efter EM.

Dansk Boldspils Union (DBU) har nemlig ønsket at undersøge, om der kunne være alternativer til Parken i forhold til afviklingen af landskampe. Dette er både rent økonomisk, men også i forhold til forhold, opbakning mv. Derfor har DBU netop afholdt en budrunde, hvor andre danske stadions kunne byde ind på opgaven.

Det forlyder at både Brøndby Stadion og Ceres Park i Aarhus har meldt sig på banen, for nu at blive i fodboldsproget.

Det er gået op for Parken, at den ikke kan vide sikker i rollen som den danske hjemmebane, hvilket har fået organisationen bag Parken til at revidere deres tilbud til DBU.

“Jeg kan bekræfte, at vi har afgivet et bud til DBU, der er økonomisk lavere og mere fleksibelt end det nuværende. Vi er altid stolte over at have landsholdet i Parken, og vi håber naturligvis, at vi kan fortsætte en lang og god tradition med at have Parken som ramme for de største landskampe,” udtaler Parkens kommunikationschef Jes Mortensen.

Simon Kjærs holdning er klar

Spørger man landsholdets anfører Simon Kjær, så er der ingen tvivl at spore i stemmen hos manden, der har spillet på kæmpe stadions i Spanien, Italien, Tyskland, Frankrig og Tyrkiet:

“Jeg ser kun ét sted, hvor vi kan spille vores betydningsfulde landskampe. Og det er i Parken. Det står slet ikke til diskussion. Parken er noget helt unikt for os spillere. Det vil alle de mennesker forstå, der er i Parken lørdag aften. Atmosfæren, stemningen og kulissen i et fyldt Parken er noget ganske enestående for en spiller at opleve. Det er enestående. Når du spiller for dit land, er der helt andre følelser på spil. For du har et tilhørsforhold til dit land, og vi har et til Parken. Det er også her, vi skal spille i fremtiden,” slå Kjær fast i forbindelse med kampen mod Schweiz.

Vores holdning også er klar

Her hos GroomRoom er vi ikke i tvivl om, hvor vi gerne vil gå til landskamp – også i fremtiden.

Og det er ikke et anfald af københavneri, eller fordi vi har noget imod hverken Brøndby eller Aarhus. Klubmæssigt er redaktionen rent faktisk splittet mellem Brøndby og Randers.

Men der har været spillet landskampe i Parken siden 1911, hvor stadion blev indviet af Kronprins Frederik (altså den nuværendes morfar). Den første kamp stod mellem et blandet hold fra de københavnske klubber KB og B93 og så engelske Sheffield Wednesday. Englænderne vandt 3-2.

Idrætsparken

Det er 106 år, der har været spillet landskampe i Parken. 46 år længere end der har været noget, der hed EM.

Den tradition kan man efter vores mening ikke bare bryde. Slet ikke i en så tradtitionsbunden sportsgren som fodbold er.

Herudover mener vi også at landskampe skal spilles i det pågældende lands hovedstad, hvor der bor flest mennesker og hvor det er nemmest for fans fra andre lande at komme til.

Så det bliver et nej tak fra os til at flytte landskampe til Brøndby eller Aarhus, og vi håber at det bliver samme svar fra DBU.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *