Virus

10 film du IKKE skal se, hvis du er bange for Corona

Lige nu ser det ud til at Corona-virussen er kommet for at blive et godt stykke tid. De fleste danskere er lige nu mere eller mindre i karantæne. Vi bliver hjemme, så meget vi kan. Skoler og arbejdspladser er lukket. Vi hr vel aldrig nogensinde før brugt SÅ megen forårstid indendøre.

Hvorfor ikke slå noget af tiden ihjel med et film-maraton i hjemmebiografen?

Ja, det er angstprovokerende tider, men udover at holde afstand og vaske hænder, er der i virkeligheden ikke så meget vi kan gøre. Vi er nødt til at stole på myndighederne og lade dem om at handle.

Hvorfor ikke tage tyren ved hornene og se nogle af de mest skræmmende virus/pandemi-film, der er lavet gennem tiden?

Vigtigt: Hvis du rent faktisk har angst, så skal du ikke se disse film lige nu.

Skuespillerinden Gwyneth Paltrow, der var stjernen i én af de bedste film i genren, Contagion fra 2011, ved hvad vi snakker om.

I filmen spiller Paltrow Patient Zero for en dødbringende virus, der hurtigt spreder sig over hele jorden.

Hun postede for nyligt et billede på Instagram, hvor hun bar en ansigtsmaske og vedhæftede følgende ord:

“En route to Paris. Paranoid? Prudent? Panicked? Placid? Pandemic? Propaganda? Paltrow’s just going to go ahead and sleep with this thing on the plane. I’ve already been in this movie. Stay safe. Don’t shake hands. Wash hands frequently.”

https://www.instagram.com/p/B9BxGPqFfpw/?utm_source=ig_web_copy_link

Mange pandemi-film begynder skræmmende tæt på det scenarie, vi står i lige nu i den virkelige verden, hvor et relativt lavt antal mennesker er blevet smittet. Naturligvis (det er jo film) kører det i filmene herefter helt ud af kontrol – 100 gange værre end noget vi kommer til at opleve i virkeligheden.

Så husk at tage disse film med et gran salt. Det er bare underholdning.

Filmene har som regel også håb indbygget. Vi ser hvordan mennesker kan tage sig af hinanden i svære tider og kæmper for at overleve.

Men igen (vigtigt): hvis du er ægte bange for Corona og freaker ud lige nu, så kan jeg ikke udtrykke stærkt nok, at du ikke skal se disse film.

Hvis du på den anden side tager det roligt og bare går og keder dig derhjemme, så kan du lige så godt læne dig tilbage og finde disse film hos din yndlings filmpusher online.

1. Contagion (2011)

Denne film med Gwyneth Paltrow i hovedrollen er nok dén der kommer tættest på vores nuværende dans med Covid-19. Jeg lover, at den vil holde din puls høj de par timer du sidder foran skærmen

2. The Crazies (2010)

En lille by i den amerikanske stat Iowa bliver fanget i en giftgas, der omdanner byens beboere til sindssyge mordere. Resten af beboerne er i karantæne indendørs og kæmper for deres overlevelse.

3. Cabin Fever (2002)

Denne virale klassiker har det hele: 5 collegestuderende, en afsidesliggende hytte og en kødædende virus. Kunne det gøres meget bedre?

4. 28 Days Later (2002)

En chimpanse, der er inficeret med virussen Rage slipper løs. Virussen hærger i London og en sær gruppe overlevende forsøger at flygte fra byen og virussen.

5. Twelve Monkeys (1995)

Actionhelten Bruce Willis rejser tilbage i tiden til 90’erne for at forsøge at stoppe en epidemi, der vil overtage kloden. Desværre opdager han, at folk omkring ham ikke rigtig vil lytte.

6. Pandemic (2007)

Dette er egentlig ikke en film, men en serie. Den har Tiffani-Amber Thiessen i hovedrollen som lægen Kayla Martin, der prøver at redde Los Angeles fra en ukendt virus.

7. Outbreak (1995)

Dustin Hoffman og Cuba Gooding Jr. spiller miltitærlæger, der kæmper for at toppe en virus, der spreder sig over hele verden.

8. World War Z (2013)

I denne apokalyptiske thriller spiller Brad Pitt en tidligere FN-ansat, der bliver kaldt ind for at stoppe en verdensomspændende virus.

9. The Andromeda Strain (2008)

En gruppe specialister får til opgave at stoppe en dødelig bakterie før den udsletter verdens befolkning.

10. Carriers (2009)

Fire venner racer i deres bil for at slippe væk fra en virus, der overtager verden – indtil de finder ud af at den største fare er hinanden… DAM DAM DAAAM…

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *