Connect with us

GROOM ROOM

Nytårsforsæt? Det var i sidste uge…

Nytårsforsæt

Diverse

Nytårsforsæt? Det var i sidste uge…

Er du en af dem, der for året 2019 har lavet et eller flere (ambitiøst, hva’) nytårsfortsæt, falder du inden for en af to kategorier. Enten er du ”still going strong” og holder dit nytårsfortsæt, som var det en leg, eller også har du helt opgivet og er faldet i med begge ben, mens du tænker at det må blive på mandag, at du endelig stopper med at spise chips / få trænet hver anden dag / stå op og gå i seng til ordentlig tid.

info
Er du en af dem, der for året 2019 har lavet et eller flere (ambitiøst, hva’) nytårsforsæt, falder du inden for en af to kategorier. Enten er du ”still going strong” og holder dit nytårsforsæt, som var det en leg, eller også har du helt opgivet og er faldet i med begge ben, mens du tænker at det må blive på mandag, at du endelig stopper med at spise chips / få trænet hver anden dag / stå op og gå i seng til ordentlig tid. Muligvis er du i en helt tredje kategori, hvor du kæmper med næb og kløer, og forsøger med alt du har kært at holde fast, for det skal fandme være nu…

Nytårsforsæt – et populært fænomen

Nytårsforsæt er i Danmark et rigtig populært fænomen. Undersøgelser viser, at op imod hver 4. dansker hvert år forsøger sig med et nytårsforsæt, og selvom de gode intentioner er der, så indser vi hurtigt, at gode intentioner ikke altid er nok, når det bliver hverdag igen.

Ikke overraskende viser de samme Megafon-undersøgelser også, at danskernes nytårsforsæt faktisk er meget ligetil. Vi vil gerne tabe os, dyrke mere motion, stoppe med at ryge, se familien noget mere og arbejde mindre. Det lyder alt sammen meget sundt og meget plausibelt, så hvorfor lykkes det så sjældent?

Et godt bud er, at vi reelt sætter os for store mål. Hvis man inderst inde godt ved, at det med at løfte tungt, kaste med vægte og give high-fives 5 gange om ugen ikke er noget for en, så er det nok ikke det, man skal vælge som sit nytårsforsæt i første omgang.

Spænd i stedet for løbeskoene og tag en aftentur eller inviter kæresten med i svømmehalen. Har du en kammerat, der spiller på et Old Boys-fodboldhold, kan du også begynde at spille lidt hyggebold hver tirsdag aften. En gevinst ved dette er også, at du får dannet nogle nye relationer.

Mange af os begår også den fejl, at vi simpelthen starter ud med bål og brand og efterfølgende kører død i det. Det er fx meget nemmere at håndtere et rygestop, når man trapper ned, frem for at kvitte cigaretterne fra den ene dag til den anden.

Tag det i bidder

Start derfor småt ud. Vil du være mere ude i naturen, så start med at gå en tur i Dyreparken med de små eller din bærbare halvdel eller køb fiskeudstyr fremfor at anskaffe dig en dyr gummibåd. Har du allerede, på trods af de gode intentioner, punkteret dit nytårsforsæt, så fat mod! Det kan være svært at se et nederlag i øjnene, men husk at der igen er en dag i morgen.

Ændring af dine dumme vaner behøver ikke død og pine at skulle ske d. 1/1. Du kan sagtens prøve igen i morgen, og går det ikke, så lær af dine fejl, og start forsigtigt ud med nemt-realiserbare ændringer i din livsstil.

Held og lykke.

Continue Reading

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Diverse

To Top