| |

Mand: Derfor skal du prioritere din søvn

Hos mange mænd er søvnen ofte en undervurderet størrelse. Vi er måske i centret regelmæssigt og får spist sådan nogenlunde fornuftigt, men 8 timers kvalitetssøvn hver nat er det kun de færreste af os, der prioriterer.

Ofte er årsagen, at vi simpelthen har for travlt. Med kæresten, børn, arbejde, venner, træning og hvad der ellers hører sig til i den moderne, karriereorienterede mands liv. Dette skal passes, og det sker ofte på bekostning af søvnen. Det er ret nemt lige at gå i seng kl. 23.30 fremfor kl. 22 og så tage søvnunderskuddet søvnunderskuddet i stiv arm dagen efter.

Dette sagt så er søvnen ofte et dårligt sted at skyde genvej. Forskning på området viser, at vi fungerer så meget bedre, når vi får den fornødne mængde søvn hver nat. Vi performer bedre på arbejdet, har mere overskud i dagligdagen, føler os generelt bedre tilpas og har en kognitiv funktionalitet, der fungerer efter hensigten.

Start med dit sovemiljø

Ønsker du at være god ved dig selv, er søvnen derfor et oplagt sted at starte. Prioritér din søvn og sørg for, at du kommer i seng i ordentlig tid, så du får dine 8 timer hver nat. Kast også et blik på dit sovemiljø og skab de forbedringer, der fordrer den gode søvn:

  • Er din madras fast nok?
  • Er dit soveværelse veltempereret?
  • Leder din dyne fugten væk?
  • Er der mørkt og lydtæt?

Ovenstående er alle ting, der kan hjælpe med at sove bedre, dybere og uden forstyrrelser. En god seng holder – bogstaveligt talt – hele livet og kan gøre underværker for din søvn. Sørg for at du har en god kontinentalseng, der giver dig den optimale støtte, så du ligger behageligt.

Bergen kontinentalsengBergen kontinentalseng

Dit soveværelse skal have en temperatur mellem 18 og 20 grader. Er det for koldt, bør du i stedet for at varme hele rummet op, tage et ekstra lag over dig. Det må dertil ikke være for lyst. Kroppen frigiver søvnhormonet Melatonin, når det bliver mørkt, og du sover derfor mere fredfyldt, når det er kulsort omkring dig. Undgå forstyrrende lyde udefra enten med ørepropper eller mørklægningsgardiner.

Er du på udkig efter inspiration til soveværelset, kan du tage et kig på Bedre Nætter, der forhandler danskproducerede senge og indretningsarkitekt Tine Hundrup, der er rigtig dygtig til boligindretning.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *