Little Green Door
|

Lost in Election – Little Green Door serverede japanske cocktails på valgaftenen

Det var 5. juni og byen summede på dén der måde, som kun København kan på en god dag.

For det første var sommeren netop ankommet med sine 27 grader. Derudover var det Grundlovsdag og dermed fridag for mange. Men det vigtigste, der lå i luften var, at det var aftenen for Folketingsvalget 2019.

Jo tættere vi kom på Christiansborg, jo mere summede luften af spænding og begyndende hedebølge.

Vi passerede en gruppe drenge i hvide skjorter fra Konservativ Ungdom, der hang ud foran 7-Eleven, blev selv passeret af skatertyper fra hele verden på vej til CPH Open (et internationalt skatearrangement, der også fandt sted på denne pakkede aften – lige bag ved Christiansborg).

Vi drejede ned ad Gammel Strand og hen til den lille grønne dør i bunden af det historiske hus i nummer 40.

Fra Carstensen, Cavling og Faber til Dragon Eye og Sake Sake

Gammel Strand var op til 1959 fuld af fiskekoner – i dag er det ét af de mest eksklusive nightlifespots i København.

Med en direkte udsigt til Slotsholmkanalen og Christiansborg Slot, får du ikke en flottere placering end Gammel Strand 40. Et historisk københavnerhus, der har huset bl.a. Tivolis grundlægger Georg Carstensen, journalistlegenden Henrik Cavling og Peter Faber – ham med julesangene.

Tidligere lå her den kinesisk inspirerede bar Madam Chu’s. Nu er vi rykket en tand længere østpå til Japan, og baren Little Green Door, der åbnede sin grønne dør første gang 24. maj.

For en japanofil type som mig, der elsker alt Lost in Translation, var det et stort ja tak, da vi blev inviteret på besøg hos Little Green Door. Og for en politisk interesseret type som mig, var det en glimrende start på aftenen, inden spændingen skulle udløses på Christiansborg Slotsplads senere.

Vi blev fantastisk godt modtaget af barens britiske bartender, og placerede os i solen på gaden udenfor baren. Vi startede med et frisk pust af en drink (som jeg med skam ikke fik navnet på) bestående af gin, lime og sukker.

Gin og lime

En virkelig lækker og frisk drink at nyde i solen.

Mango Me Up!

Mango Me Up

Herefter blev vi lidt modigere og bestilte den legesyge Mango Me Up, der består af gin, kokosnød, mango og appelsinbitter. En sød ting med masser af knust is og en slikpanda i toppen.

Dragon Eye – for relaxing times…

Dragon Eye
Dragon Eye

“For relaxing times, make it Suntory time,”  udtaler Bill Murray igen og igen i Lost in Translation. Den aldrende skuespiller er hyret til at gøre reklame for et japansk whiskymærke i filmen.

Hvor du nok vil tænke sake og måske blommevin, hvis snakken falder på japansk spiritus, så er japanerne faktisk rigtig dygtige til at lave god whisky. Efter to ginbaserede drinks, skulle vi også teste whiskyen ud. Det blev i form af cocktailen Dragon Eye, der består af den japanske whisky Yamazakura, hindbær og solbær.

Hvor de to første drinks var friske og søde, smagte whiskyen godt igennem drageøjet. Også en virkelig god og velsmagende drink.

Vi havde to drinks tilbage på menuen, men måtte give fortabt, hvis vi ikke skulle tage stangbacardi til folketingsvalg. I stedet gik jeg indenfor i baren for at snakke med bartenderen og se nærmere på stedet.

Do you wanna see the dancefloor?

Baren har været lukket i nogle måneder for at blive omdannet fra den gamle Madam Chu’s til den nye Little Green Door. Det eneste der er tilbage fra den gamle bar er gulvet. Alt andet er nyopbygget. Og jeg må sige, at de er lykkes rigtig godt med at skabe stemningen af asiatisk gå-i-byen-sted uden at falde i de sædvanlige klichéer. Når man træder væk fra solen og ind ad den lille grønne dør, føler man sig med det samme hensat til en ægte bar i Tokyo.

neon

Lige fra det japanske tapet, blikpladerne og den farverige neonudsmykning på væggene. Alt virker autentisk asiatisk uden at ligne en grillbar.

“Do you wanna see the dance floor?” spurgte bartenderen og tændte for lyset for vores skyld. Med ét glemte man alt om drinks i solen og var klar til at danse hele natten, mens man bundede sakeshots. Det eneste der manglede for at gøre oplevelsen komplet var et karaokeanlæg. Desværre er karaoke i Danmark blevet til en virkelig kikset ting på Sams Bar på Strøget og ikke det sofistikerede underholdning vi kender fra Tokyo, hvor jakkesætsklædte forretningsmænd slipper hæmningerne bag mikrofonen. Derfor har Little Green Door sikkert også valgt ikke at indføre denne feature i deres eksklusive cocktailbar.

dansegulv
Dansegulvet på Little Green Door

Little Green Door har atypisk for københavnske barer en meget lang bar med hele fire stations. Nu var det ikke ligefrem tætpakket onsdag først på aftenen, men jeg forestiller mig at man en fredag eller lørdag aften ikke behøver at kæmpe lige så hårdt for at få sin drink som på andre barer.

Som alle københavnere ved, har hovedstaden kæmpet i årevis med alverdens byggeprojekter. Gammel Strand er da heller ikke gået ram forbi og mellem Little Green Door og Slotsholmkanalen er der gang i endnu et metrobyggeri, hvilket betyder mere grus end brosten. Little Green Door har forsøgt at udnytte dette til at skabe et miljø med bambusplanter i krukker og “festivalborde”. Tanken er god, men der gik lige rigeligt Skanderborg Festival i den med folk der satte sig ved bordene og spiste pizzaer fra pizzeriaet ved siden af, væltede krukker osv. Jeg glæder mig til at se hvordan det hele udvikler sig, når byggeriet er væk.

udenfor

Alt i alt var det med en rigtig god oplevelse i maven og en god promille, at vi sagde farvel og gik de få skridt over til Christiansborg denne onsdag aften. Vi kommer helt sikkert tilbage en weekend for at opleve den fulde stemning på Little Green Door.

Adresse

Gammel Strand 40
1202 København K

Åbningstider

Onsdag – torsdag, kl. 16-02
Fredag – lørdag, kl. 16-04

Little Green Door på Instagram

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *