Elløbehjul
| |

Vi tester el-løbehjul i København fra TIER og VOI (med rabatkoder)

Opdateret 22. juli 2020

Få rabatkoder til VOI og Tier her.

København er cyklernes by, men i den seneste måned har cyklerne fået konkurrence på de københavnske cykelstier af smarte el-løbehjul. Du har måske også som jeg undret dig over, hvorfor der står dyre røde og grønne elektriske løbehjul efterladt på fortove overalt i byen?

Fra 1. januar 2019 trådte en forsøgsordning i kraft i Danmark skabt af transportminister Ole Birk Olesen (LA), der gør det lovligt at bruge motoriserede løbehjul og skateboards på cykelstierne. Svenske VOI og tyske TIER var hurtigt ude i forhold til at udnytte denne forsøgsordning, og har nu tilsammen omkring 400 eldrevne løbehjul placeret i de københavnske gader.

Her er vores erfaring

LøbehjulNu har jeg prøvet el-løbehjulene i et par uger og hvis prisen havde været lidt lavere, ville jeg for alvor være hooked.

Først og fremmest: Det er sjovt at køre på dem. Du skal ikke træde som på en cykel, men blot stå på løbehjulet og lade elmotoren drive dig frem. De er nemme at navigere med i bytrafikken, fylder ikke meget på cykelstierne og tophastigheden på 20 km/t passer ret godt ind i cykelflowet.

Første gang du stiller dig op på et el-løbehjul, skal du lige vænne dig til det. Lad være med at tage din jomfrutur i Indre By eller på Nørrebrogade i myldretiden. Find et langt lige stykke uden for meget trafik og væn dig til hvordan du bruger løbehjulet.

Løbehjulene har to knapper på styret: kør og brems. Når du skal i gang fra stillestående skal du lige sparke løbehjulet i gang som på et almindeligt løbehjul og så tager elmotoren fat og driver dig fremad. Noget jeg baksede med i starten var fodstillingen. Sørg for at sætte den ene fod helt forrest på trinbrættet og den anden fod bag dig. Jeg lærte det hele på min første tur. El-løbehjulet har også lys både foran og bagpå, så de kan også bruges efter mørkets frembrud.

Hvem er bedst: TIER eller VOI?

Hvilken app, skal du installere? Er det de grønne løbehjul fra TIER eller de røde fra VOI du skal vælge?

Basalt set er det præcis samme oplevelse du får med løbehjul fra begge firmaer. Selve løbehjulet er den samme model hos begge udbydere. Prisen er også den samme og systemet fungerer på præcis samme måde.

Jeg har begge apps installeret, så jeg altid bare kan tage det nærmeste løbehjul uanset udbyder. Jeg må dog erkende, at jeg 9 ud af 10 gange efter med et af de grønne fra TIER. Jeg bor i Nordhavn-kvarteret, og her er det kun TIER der dækker. Og som billederne herunder viser, så er der langt flere TIER-løbehjul tilgængelige i det område af byen jeg bor i.

Så installér begge apps og se hvilken udbyder, der bedst dækker din del af byen.

Voi app Tier app

Sådan kommer du i gang

Har du fået lyst til at prøve løbehjulene selv, så kommer her en guide til dig. Det er nemt og hurtigt at komme i gang.

Du skal downloade en app fra ét de to firmaer VOI eller TIER.

Herefter opretter du en bruger og registrerer dit betalingskort og så er du good to go.

App’en åbner med et kort over det område du befinder dig i og her kan du se om der er ledige løbehjul i nærheden og hvor de befinder sig. Når du står ved siden af et ledigt løbehjul, kan du se hvor meget batteri der er tilbage på det aktuelle løbehjul og du kan med et enkelt swipe leje løbehjulet og køre derfra med det samme. Når du når din destination, bruger du igen app’en til at afslutte turen og stiller løbehjulet et sted, hvor det ikke står i vejen for folk. Omkring cykelstativer er en god idé.

Du kan herefter se en oversigt over dine ture. Hvor langt du har kørt, hvor lang tid du har kørt, fra hvilken gade til hvilken gade, samt prisen på den enkelte tur.

VOI rabatkode – få op til 25 credits at køre gratis med

Vil du prøve løbehjulene fra VOI uden at skulle betale, kan du bruge vores rabatkode: e6Ukm2R7z1 når du tilmelder dig.. eller du kan blot klikke her for at komme i gang:

 -> https://link.voiapp.io/e6Ukm2R7z1

Læs mere om hvordan du bruger din VOI-rabatkode her.

TIER rabatkode – få rabat

De grønne løbehjul fra TIER har også en rabatkode, så du kan prøve dem af.

Vores rabatkode, du kan bruge er: idgwC.. eller du kan blot klikke her for at komme i gang:

 -> https://tier.page.link/idgwC

Er det en stakket frist?

Hvis du som jeg allerede er blevet rigtig glad for at kunne komme nemt og hurtigt fra A til B overalt i byen, så bliver du måske skuffet i nærmeste fremtid. I hvert fald er seneste nyt, at Københavns Kommune er blevet rigtig træt af alle de løbehjul, der flyder i gaderne. Og indrømmet, det er sket mere end én gang, at jeg har været ved at falde over et hensmidt løbehjul på de københavnske gader. Det er ikke alle der er lige gode til at tage hensyn.

Jeg synes at det er synd, for både hele idéen med by-løbehjul og selve løbehjulene er ultrafede. Og bliver ordningen enten sløjfet eller ændret, som der nu lægges op til, så synes jeg at en stor del af glæden går fløjten.

Noget af det der gør disse løbehjul så fede er netop, at man kan køre fra dør til dør og blot parkere sit løbehjul på gaden uden at skulle lede efter en p-plads – og at en anden bruger kan tage det og køre videre til sin destination.

Regler for elektriske løbehjul

  • For at et motoriseret løbehjul skal være lovligt i trafikken, må det max kunne køre 20 km/t. Både løbehjulene fra TIER og VOI er indstillet til netop denne max-hastighed.
  • Du skal være 18 år eller 15 år i selskab af en voksen for at køre på el-løbehjul.
  • Du må max have en promille på 0,5 % i følge loven, men firmaerne bag kræver selv en promille på 0. Altså ingen alkohol og løbehjulskørsel.
  • Løbehjulene skal bære reflekser og lygter foran og bagpå, der kan ses på 300 meters afstand.

Læs også vores anmeldelse af den nye madudbringningstjeneste Wolt, der nu er kommet til København. Nu kan du få din yndlingsburger fra Jagger, vegetariske pizzaer eller frisklavet sushi cyklet direkte til døren.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *