5 tips til at sove bedre

Har du problemer med at sove en gang imellem? Så kan det være at din seng er forkert. Det kan være at du ikke har det rette sengetøj på din seng. Man tænker sikkert ikke, at sengetøj gør så meget for din søvn, men det gør det faktisk. Og nogle af os kan lide blødere sengetøj, nogle kan lide lidt mere stift sengetøj. Hvis du er i tvivl, så burde du prøve bambussengetøj. Det er noget af det blødeste du kan få på markedet, så måske er bambussengetøj noget for dig.

Hvis det ikke hjælper er der også fire andre måder udover bambussengetøj, du kan få bedre søvn!

Det handler om din hverdag

Mennesker er rigtig rutinerede. En stor del af vores liv handler om rutiner om og om igen. Vores hjerner er glade for disse, for så behøver den ikke bruge tid på at reagere på nye ting. Det er derfor du ikke bliver træt af at lave aftensmad på samme måde, som du bliver træt af at gå i skole eller på arbejde. Det samme gælder din søvn. Altså er tidspunktet hvor på du går i seng rigtig vigtigt. Du lærer nemlig din krop, at den skal være træt på dette specifikke tidspunkt. Hvordan kan du forvente din krop at blive træt, hvis du altid går i seng på forskellige tidspunkter? Så begynd at gå i seng på samme tidspunkt hver dag og så om det ikke hjælper.

Ellers handler det også om andre rutiner i løbet af din dag. Det kan også handle om, hvad du gør lige inden du smutter i seng. For eksempel skal du faktisk holde dig fra at dyrke for meget sport inden du smutter i seng. Du må gerne dyrke sport op til at du skal i seng, hvis du gerne vil gøre din krop fysisk træt, men du må ikke træne lige inden. På denne måde har din krop for meget adrenalin i den og kan ikke falde til ro. Det handler om at din krop skal falde ned i gear, inden du smutter i seng. Derfor ville det være meget bedre, hvis du læste en bog eller noget andet roligt inden du lægger dig selv til ro.

Hold din krop sund

At du holder dig selv og din krop sund, kan også være vigtigt. Sådan noget med at få nok med frisk luft og sollys, kan faktisk gøre noget for dit indre ur. Hvis du lufter ud, inden du smutter i seng, har din krop en dejlig forbindelse til verdenen udenfor, og den kan mærke at i skal sove nu. Det samme hvis du spiser sundt og godt, så er kroppen ikke fyldt med for meget usund energi.

Men ikke nok med at du skal holde din krop sund, så skal du også holde op med at tage middagslur. Hvis du gør dette, så stop med det med det samme. Du stjæler søvn fra din krop, så den ikke kan opbygge det nok op til natten. Gem søvnen til natten!

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *