Connect with us

GROOM ROOM

Fredes lystfiskerliv DEL 2 – Dit fiskegrej

fiske

Livsstil

Fredes lystfiskerliv DEL 2 – Dit fiskegrej

info

Du behøver ikke bruge en formue på din nye sport, for det er muligt at handle godt grej til forholdsvist få penge. Det er alligevel kun de helt øvede, der kan kende forskel på en stang, der koster et par tusinde og een, der koster 6000 kr. Jeg køber generelt billigere udstyr end mine venner med mere erfaring, og jeg er meget overbevist om, at det ikke er grejets skyld, hvis de fanger mere end mig…

Læs også: Fredes lystfiskerliv DEL 1 – Derfor skal du begynde at fiske

 

8 ting, du skal du bruge

1. Stang

På den danske kyst bruger man normalt en stang, der er mellem #5 og #7, og man vil generelt gerne have en stang med en hurtig aktion. # står for, hvilken klasse stangen er, altså hvor meget vægt, den kaster optimalt med. På en fluestang kaster man ikke et tungt blink af sted, så det er den lette vægt, der ligger i de yderste 8-12 meter af linen, der gør, at man opnår distance på kastet.

Fluefiskestang, TFO TiCr x9 #6, Temple Fork Outfitters, 1.899 kr. her

 

2. Line

Som begynder skal du starte med en WF (Weight forward) line. Den fås som en samlet pakke, hvor man ikke behøver at bekymre sig det store om, hvorvidt komponenterne spiller sammen. Jeg anbefaler Guideline Coastal WF flydende/intermediate, 599 kr. her.

 

3. Waders

Waders er vigtige, og det er fedt, hvis de ikke bliver utætte hvert halve år. Er du en kuldskær type, så er neoprenwaders en god løsning det meste af året i Danmark, men her transporteres sveden ikke ud, og det kan blive en svedig omgang.

Jeg foretrækker åndbare waders, som ikke isolerede. Det gør man selv med  lange underbukser og fleece. Her transporteres sveden delvist ud, hvilket gør at man ikke bliver våd og klam, hvilket gør det nemmere at holde varmen.

                           Rio Gallegos Waders, Patagonia, 3.499 kr. her

 

4. Jakke

Din jakke skal være vandtæt og kunne rumme flue-æsker, og andet grej. Mange af de jakker, der er på markedet har dejlige, små stiklommer med fleece, så du kan varme fingrene, når kulden bider.

 

WS3 Vadejakke, Geoff Anderson, 1.999 kr. her

 

5. Hjul

Hjulet har i 99 % af tiden ikke anden funktion end at holde på linen, men kroger man en stor fisk, så kan det komme til sin ret at man har investeret lidt i et hjul med en god bremse. Derudover er saltvandet hårdt ved udstyret, så invester lidt ekstra, hvis du vil have hjulet i lang tid.

Fiskehjul, Sage 200, 1.390 kr.

 

6. Fluer

Det gøres ofte til en videnskab, men det ret simpelt med fluer. De skal være bundet på en god krog og ligne noget, der lever i vandet. Jeg binder mine egne nu, og det er en hobby i hobbyen, men det er fint at købe sig fra det. Gå efter reje-, tobis-, kutling- og tangloppe imitationer, og sørg for at have flere af de samme, det det er ærgerligt at miste den sidste flue af den, som virker på dagen.

Rejeflue, 18 kr. her

                                                                                                                           .

7. Polariserede briller

Polarisede briller er en kæmpe fordel, da de fjerner fjerner refleksioner fra vandets overflade, så du kan se, hvor de interessante steder og eventuelle fisk er. Derudover beskytter de øjnene mod fluen, der nogle gange kan komme lidt for nært dit hoved.

Wayfarer Rayban, 1.599 kr. her

 

8. Vadestøvler

Da de fleste moderne waders kommer med en neopren sok og uden støvler, køber du disse for sig. Det er en fordel at have filt under sålerne, så man står bedre fast på de glatte sten i vandet.

Flat Boots, Simms, 1.599 kr. her

 

Læs også: Tasker – Cool canvas

Tekst: Frederik Lorentzen

 

Følg Groom Room på Bloglovin og Facebook

Some images on Groomroom.dk have been collected from the world wide web to serve as visual stimulus for those viewing. This imagery is not being presented as my own, unless noted under the specific work. Copyright still belongs to the owner / creator of said work. If you see your work on this site and wish it to be referenced or removed, please email line@groomroom.dk.

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Mere om Livsstil

To Top