Connect with us

GROOM ROOM

Gå vinteren i møde med en klassisk jakke

vinterjakke

Shopping

Gå vinteren i møde med en klassisk jakke

info

Den uundgåelige, mørke vintertid nærmer sig med hastige skridt, og det er derfor ved at være på tide, at du skal have vinterjakken i hus.

Trends kommer og går, men klassiske jakker vil altid bestå. I dette indlæg giver vi vores bud på tre klassiske modeller, som bør være en del af alle mænds garderober.

Peacoat / sømandsjakke

Den firkantede korte jakke har et bredt revers, dobbeltbrystet lukning med store knapper og næsten lodrette lommer. Den klassiske sømandsjakke er oftest lavet i en uldblanding bestående af en blanding af uld og polyester. Du kan dog også få dem i ren polyester.

Peacoat og sømandsjakke

En peacoat er i dag billedet på en klassisk vinterjakke til mænd. Den har sin oprindelse blandt europæiske sømænd, og er langsomt blevet mere og mere populær i den vestlige verden. De første peacoats var i tyk, mørkeblå uld, der kunne modstå det voldsomme vejr til søs, deraf det ikoniske høje revers.

I dag kommer jakken i mange kvaliteter og farver, men den klassiske status forbliver uændret. Den er elsket for sine designmuligheder, og kan bruges til både det elegante såvel som det mere hverdagsagtige outfit, samtidig med at den holder dig varm og beskytter dig mod vind og vejr.

Coat / frakke

Alle mænd bør have en klassisk frakke, der kan bruges både som vinterjakke og til at have på over et jakkesæt. De oprindelige engelske frakker, var ment til at have på over jakkesæt, og var derfor bredere i deres form. De er lavet i uld af høj kvalitet, der kunne modstå regn og blæst. I dag er det nok den absolut mest udbredte type af vinterjakker til mænd, og de findes derfor i en stor variation af kvaliteter, mønstre og farver. En klassiske uldfrakke med et enkelt snit og smalt revers er et must i enhver mands garderobe.

De fleste klassiske herrejakker kommer i sort, grå og mørkeblå, men vær ikke bange for andre farver eller mønstre, så længe snittet er simpelt og passer til din figur.

Parkajakke

Vil du have en vinterjakke, der kan modstå al slags vind og vejr, skal du have en klassisk parka. Jakkens design stammer fra Inuitterne, der havde brug for et ekstraordinært stykke tøj, der kunne beskytte dem mod det arktiske klima. Parkaerne var oprindeligt lavet af sælskind, men består i dag typisk af syntetiske letvægtsmaterialer, der giver et lettere puffet look.

Parkajakke med pelskrave

En klassisk parka har åbning foran, en længde til midt på låret og en stor hætte, ofte med pels, der kan trækkes op over hovedet.

Vil du holde varmen i den kolde vinter, er parkaen det sikre valg.

Continue Reading
Måske synes du også godt om...

Ekspert i skønhedspleje med mange års erfaring som skønhedsredaktør og freelance- skønhedsjournalist på forskellige magasiner. Idag skønhedsredaktør på magasinet BAZAR og kvinden bag Groomroom.dk, et blogazine om alt indefor skønhedspleje - for MÆND.

Klik for at kommentere

Skriv din mening

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere om Shopping

To Top