|

Sommerferie i Europa – 3 steder du godt må rejse hen

Ahh. Sommer i Danmark. Duften af friskplukkede jordbær overhældt med fløde, lyden af grinende børn i på byens legepladser, følelsen af sand mellem tæerne og sol på kroppen – eller hvad?

For sommervejret 2020 har indtil videre været én stor skuffelse. Da det stod klart at corona-krisen ikke lige var noget, der blev overstået bare sådan, var vi mange (mig selv inklusiv), der drømte om en sommer som den i 2018.

I 2018 havde vi hedebølge, afbrændingsforbud, mere sol end hvad godt var og København oplevede sin varmeste maj-dag i 132 år (og lige præcis den weekend sad jeg faktisk selv i Malaga, hvor temperaturerne desværre slet ikke kunne følge med de danske). Sådan en sommer kunne man sagtens holde i Danmark uden de store problemer.

Men tilbage til nutiden. Sommeren har indtil videre budt på regn, blæst, en smule sol, lave temperaturer – og mere regn og blæst. Til stor fortrydelse for de fleste andre end rejsebranchen.

For sommer i regnvåde, kolde Danmark, er ikke det, som vi har mest lyst til – slet ikke efter et forår hvor de fleste af os har været buret mere eller mindre inde i vores boliger.

Men det er ikke for sent at pakke tasken og tage på en hurtig afbudsrejse. Regeringen har heldigvis åbnet op for, at vi igen kan rejse til udlandet – dog med visse begrænsninger, for du anbefales kun at rejse til områder med under 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Og Sådan som COVID-19 har udviklet sig, kan du reelt rejse frit i det meste af Europa.

Jeg har her fundet 3 steder du kan rejse hen:

Spanien, Mallorca

Spanien var sammen med Italien et af de lande i Europa, der blev ramt hårdest af corona-epidemien. Landet havde efterfølgende en meget hård og voldsom nedlukning.

Mallorca, Spanien

Nedlukningen har haft den ønskede effekt, og Spanien er igen et sikkert land at rejse til. Et godt bud kunne være en rejse til ferieøen Mallorca, som du både kan finde samlede pakkerejser til eller booke fly og hotel hver for sig.

Italien, Venedig

Regionen Veneto i Italien fik lukket effektivt ned, og har derfor igen meget få smittetilfælde. Hvis du derfor har mod på at se Venedig på en anderledes måde, er nu et godt tidspunkt.

Normalt ville der nemlig være proppet af turister i Venedig på denne tid af året, men de store krydstogsskibe sejler ikke og mange borgere må ikke rejse ud, har ikke råd eller lyst. Derfor er Venedig i høj grad tømt for turister i forhold til normalen.

Venedig, Italien

Nu hvor venetianerne har oplevet byen uden turister er der mange lokale der plæderer for at byen i fremtiden skal begrænse antallet af tilrejsende – så måske er det nu du skal gribe chancen.

Prisen er i hvert fald billig – vi har fundet rejsetilbud hvor du kan komme afsted en uge inkl. fly og hotel for under 1.500 kr.

Malta

Middelhavsøen Malta har gennem hele epidemien været meget mildt angrebet – måske fordi de er en ø, og derfor nemmere kan begrænse folks indrejse.

Malta

Det officielle sprog på Malta er engelsk, så hvis du er lidt usikker på det med at rejse udenlands i en tid som denne, så kan det være et godt land at rejse til, fordi du er sikker på, at du kan forstå de lokale, uanset hvilken situation du ender i.

Det skal du være opmærksom på, når du rejser under COVID-19

Det kan være billigt at rejse i usikker tid som denne. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du rejser under COVID-19:

  • Situationen kan ændre sig meget hurtigt. Der skal ikke mange smittetilfælde til før rejsevejledningen kan ændre sig, og hvad enten det skyldes en smittet person, der tager til møder, eller unge der fester lidt for meget på Sunny Beach, så kan vejledningen altså ændre sig hurtigt.
  • Sørg for at undersøge dine vilkår hos din rejseforsikring, så du ved, hvordan du er stillet – både i tilfælde af at du bliver syg og må blive hjemme, at du bliver syg på ferien eller at rejsen må aflyses pga. ændrede rejsevejledninger.
  • Bestil så vidt muligt fly og hoteller hvor du har gratis afbestilling – for en sikkerheds skyld. Der kan være tilbud, der er så gode, at man tager chancen, men som hovedregel så gå efter gratis afbestilling, hvilket er også muligt de fleste steder. 
  • Undersøg corona-foranstaltningerne i det område, som du rejser til. Skal du have mundbind på i offentlig transport, hvor stor afstand skal du holde, m.v.
  • Rejs med omtanke – bær mundbind, hold afstand, vask og sprit hænder ofte og rejs ikke hvis du er syg.

Uanset om du ender med at tage afsted eller om sommeren bliver i Danmark, ønsker jeg dig en god sommer.

Dette indlæg blev skrevet af Philip Løvland fra Rejsetilbud.dk – Billige Rejser og daglige rejsetilbud.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *