|

Vi tester MK-olien fra Maybritt Krewald

I de seneste 3 uger har jeg pligtskyldigt taget et dagligt shot til morgenmaden.

Det har hverken været blå ugler, Gajol eller Fisk, jeg har startet dagen med, men derimod MK-olien fra Maybritt Krewald, der siges at have positive egenskaber, der renser og plejer både ”indefra og udefra”.

Olien indeholder bl.a. to fedtsyrer, alfa-linolen og linol, som kroppen gerne skal have tilført hver dag. Olierne er essentielle og kroppen kan derfor ikke danne dem selv, men skal have dem tilført udefra, enten i form af fed fisk, planter eller som i dette tilfælde et tilskud. Kroppen nedbryder og omdanner herefter selv disse to fedtsyrer, til alle de andre fedtsyrer som kroppen også har brug for.

Helt konkret består MK af en blanding af græskarkerneolie, hybenkerneolie, kæmpenatlysolie og hørfrøolie. Alt sammen naturligvis økologisk og koldpresset.

Fulde af antioxidanter

Mit daglige shot bestod af 2 spiseskefulde Pure Oil M, som vi blandede med 2 spiseskefulde Organic Pure Aronia.

Aronia er et bær, der vokser vildt i Nordamerika. Det har en bitter-sur smag og kaldes derfor også for surbær. Det er et superstærkt (surstærkt, om man vil) bær, der er rigt på stort set alle former for vitaminer og samtidig sprængfyldt med antioxidanter.

Antioxidanterne beskytter din krop mod det, der kaldes frie radikaler. Frie radikaler opstår, når vi udsættes for fx cigaretrøg, smog, forurenet luft, stress m.v. Kort fortalt modvirker antioxidanter mod den daglige oxidering (skadning) af vores celler og indre organer, som den udsættes for.

Antioxidanter er således vigtige for kroppen, da de kan bremse eller sænke udviklingen af skadelige processer i kroppen, der i sidste ende kan føre til kræft og andre livsstilssygdomme.

Fordele ved MK-olie

Der er flere fordele forbundet med et dagligt indtag af MK fra Maybritt Krewald. Som nævnt længere oppe er indeholder olien essentielle fedtsyrer, som kroppen skal have tilført fra kosten.

Lad os bare være ærlige; du spiser nok ikke nær så meget fed fisk, som du gerne ville, og foretrækker nok en rød bøf fremfor en broccolisalat med kikærter og mandler.

Et dagligt indtag af Organic Pure M siges at kunne:

  • Hjælpe på fordøjelsen
  • Tilføre kroppen lidt mere energi
  • Give dig en sundere og mere elastisk hud
  • Beskytte din hud mod urenheder og acne
  • Hjælpe på restituering efter træning
  • Skabe balance i kroppen
  • Styrke immunforsvaret

Sådan en – på papiret – vidunderolie måtte jeg naturligvis bare prøve med det samme. Jeg kombinerede den med Pure Aronia, fordi – ja, antioxidanter og vitaminer.

MK-olie og aronia

Sådan gik det

Først og fremmest skal det nævnes, at et shot olie, uagtet at det er økologisk og koldpresset, aldrig er helt godt. Det smager harskt, lugter ikke rart og har en diffus konsistens. Men ned skal det og Aroniaen gør det helt klart lettere. De surstærke bær smager faktisk ret lækkert.

I løbet af de 3 uger, hvor jeg pligtskyldigst har indtaget olien, har jeg haft et overraskende højt energiniveau. Jeg har nemmere ved at komme ud af sengen om morgenen og går ikke sukkerkold tidligt på eftermiddagen.

Følelsesniveauerne har ligget mere stabilt, end de plejer. Jeg er altid i godt humør, men har været bedre til at lade følelser være følelser og træffe rationelle beslutninger baseret på data og logik.

Jeg føler, at der har været en god form for indre ro, men det er naturligvis svært at sige, om ovenstående skyldes MK, er indbildt eller noget helt tredje.

Hvordan virker den på huden?

MK-olien fra Maybritt Krewald er også gavnlig, hvis du har uren, fedtet eller tør hud.

Jeg forestiller mig, at det tager lidt længere tid end 3 uger for huden at forny sig, eller før man kan se ændringer i huden, men når det så er sagt, så synes jeg, at jeg nu har en mindre fedtet hud. Den føles også lidt blødere efter barberingen.

Jeg har som sådan ikke en decideret problematisk hud, men det lader til, at andre der fx døjer med eksem, har haft rigtig positive oplevelser med enten at indtage MK oralt eller ved at smøre den direkte på områderne, der er angrebet.

MK i kombination med Aronia

I vores testperiode har vi kombineret Organic Pure M fra Maybritt Krewald med Aronia. Her får vi ikke kun den gavnlige virkning fra olien men også et dagligt tilskud vitaminer og antioxidanter.

Dette kan helt klart anbefales, hvis du ikke spiser varieret nok (du ved selv hvem du er), hvis du har et krævende job eller dyrker meget motion. Start med at hælde to spiseskefulde Aronia op i et mindre glas og hæld herefter 2 spiseskeer af MK-olien. Rør rundt og bund.

MK-olien kan købes hos flere forhandlere online, heriblandt Helsebixen og Magasin.dk. Vær opmærksom på at du køber Organic Pure M og ikke Pure W eller Pure O, der er skabt til henholdsvis kvinder og børn / unge. Aroniaen findes i to varianter. Pure N og Pure A, der indeholder æble.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *