| |

Er du hjemmetræner?

Danskerne elsker fitness.

Imens de fleste af landets traditionelle sportsklubber melder om faldende medlemstal, har antallet af vægtløftende, motionstrænende og på anden måde fitness-dyrkende danskere aldrig været højere. Vi træner før og efter arbejde, supplerer vores træning med proteinpulver, slår vores personlige rekord og lægger (vigtigt) billeder fra det sidste halvmaraton på de sociale medier.

Flere og flere vælger derfor også at indrette et hobbyrum med træningsudstyr i hjemmet, så man kan motionere, når man vil. Nogen går så langt at indrette et decideret træningscenter i kælderen, men mindre kan bestemt også gøre det, hvis man ikke har plads til det helt store muskel-slaraffenland.

Hjemmetræning – er det noget værd?

Fordelene ved hjemmetræning er til at tage at føle på. Det er både tidsbesparende, da du kan gå direkte ned i kælderen eller ud i garagen for at motionere. Du sparer derfor tiden til træningscentret eller yogastudiet.

Det er også billigt. Det koster naturligvis noget at købe udstyr, men har du først anskaffet dig dit træningsudstyr, så er der ikke flere omkostninger forbundet med at træne hjemme. Ingen løbende omkostninger og du sparer således pengene, det koster at være medlem et sted, der stiller udstyr til rådoghed.

I 1990erne var der mange, der havde en gammel støvet kondicykel, et stort klodset løbebånd eller endda en romaskine stående. Selvom disse maskiner er glimrende til hvert deres formål, er de pladskrævende og ikke særligt alsidige. De fleste danskere har desuden rig mulighed for at dyrke både løb og cykling i naturen, og det kan være meget svært at finde motivationen til at tage en tur på kondicyklen, nede i kælderen, på en lys og lun april aften.

Derfor kan du overveje at investere i en crosstrainer i stedet for. Man kender dem jo fra cardio-området i træningscenteret, men man har måske ikke overvejet, at man selv kunne anskaffe sig én.

Crosstraineren er så alsidig og man kan lave så mange forskellige øvelser med den, kan det faktisk være en rigtigt fornuftig idé, da du herved får trænet stort set hele kroppen, samtidig med at du både sparer tid og penge.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *