| |

Har du stået på ski i år?

Danskerne er måske det folk i verden, der står mest på ski – uden at have nogen steder at gøre det inden for landets grænser (selv briterne har nogle steder oppe nordpå). I flere generationer har vi valfartet til både Syd- og  Nordeuropa, og siden Sovjetunionens fald, også tidligere Østblok-lande, for at nyde skipisterne.

Fleksibel men tilpasset

Skiferien er tilpas alsidig til, at der er noget for enhver smag, og samtidig så målrettet, at der ikke er for meget at blive uenige om. Vi skal ud at stå på ski, have noget solidt at spise og så skal vi slappe af om aftenen, evt med noget afterskiing.

Skiferien er en aktiv ferie i smukke, naturlige omgivelser, men stadig med mere eller mindre luksuriøse faciliteter, så vi undgår alt det med at skulle stå i regnvejr og bakse med et telt, der ikke vil makke ret. Det kan også blive lige aktivt nok.

Den typiske skiferie tilbyder derfor lige nøjagtigt det mix af aktivitet og afslapning, som gør at vi ikke keder os og samtidig heller ikke føler, at vi nærmest er på arbejde.

Gå ikke ned på udstyr

Noget af det vigtigste for at få en god skiferie er naturligvis udstyret. Der er nok ikke så mange danskere, der selv ejer ski, og derfor er det svært at afgøre, om kvaliteten er i orden, når man får udleveret et par lejeski.

Det betyder imidlertid meget for både komfort og sikkerhed, og som minimum skal man sikre sig, at skribrillerne sidder tæt, støvlerne passer og at skiene kan slippe, hvis man vrikker anklen om. Alternativet kan være gipsforbinding og en kedelig ferie.

Hvis man ikke er helt tryg ved selv at afklare det, findes der også firmaer, som bl.a. Skiir hvor du på forhånd kan leje udstyret og få hjælp til at vælge det, som netop du har behov for. Det gør selvfølgelig ikke, at du ikke falder, men kan måske sænke risikoen for, at du pådrager dig unødig skade, hvis det skulle ske.

Booker du dine ski på forkant, slipper du også for at stå i kø ved resorten. I bedste fald sparer du tid og i værste fald slipper du for at opdage, at de ikke har flere støvler i din størrelse, for så er gode råd lige pludselig meget dyre.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *